Išči

Zmaji po podaljšku za las klonili proti Joventutu

V začetku obračuna so sicer bolj energični Zmaji še vedno kazali svoje šibke točke iz zadnjih dveh tekem. Zmedena igra obeh ekip ni postregla z atraktivnejšo košarko. Kljub vsemu so Ljubljančani držali korak s Španci in so prvo četrtino končali dvema točkama zaostanka za Joventutom (18:20).

V drugo četrtino so Zmaji vstopili veliko bolj zbrano. Dobra igra Ljubljančanov se je poznala tudi na senaforju, štiri minute pred koncem prvega polčasa smo vodili tudi že za deset točk (32:22). Tudi do preostanka druge četrtine košarkarji Cedevite Olimpije niso več popustili. Na glavni odmor smo odšli s prednostjo enajstih točk (43:32). Kljub vodstvu sta drugo četrtino zaznamovali dve poškodbi. Parket je moral v 7. minuti druge četrtine zaradi poškodbe gležnja zapustiti Luka Ščuka, na sredini druge četrtine pa se je poškodoval še Nikola Radičević.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Tretjo četrtino je odprla peterka Cobbs, Blažič, Stewart, Sow in Matković. Izredno nezbrana tretja četrtina je dovolila Špancem, da se popolnoma približajo Ljubljančanom. Španci so tretjo četrtino dobili z 10:21 (53:51).

Hladni smo vstopili tudi v četrto četrtino. Prvi točki za Zmaje je v sedmi minuti četrte četrtine dosegel Justin Cobbs. Po izredno nervozni igri na strani obeh ekip se je tekma pripeljala v končnico. Odgovornost za izenačenje je 20s pred koncem 4/4 prevzel kapetan Ljubljanskega moštva Jaka Blažič, ki je hladnokrvno potopil trojko in izenačil rezultat na 76:76.

Sledil je dramatičen podaljšek v katerem je na svoje mirne živce opozoril tudi Justin Cobbs, ki je Zmaje skoraj da popeljal zmage. Kljub temu so imeli košarkarji Joventuta še dve sekundi za izenačenje. Po klicani minuti odmora klopi Špancev se je igra preselila na polovico domačih. Po podaji z avta je po hitrem vtekanju s floaterjem tekmo odločil Feliz Andres. Končni rezultat je bil 87:88 za Joventut.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...