Išči

Zmaji s porazom zaključujejo sezono v ABA ligi

Danes so se v nabito polni Štark Areni košarkarji ljubljanske Cedevite Olimpije in beograjskega Partizana pomerili na odločilni polfinalni tekme lige ABA. Zmaji so tekmo otvorili zelo medlo in brez prave energije. Do sredine prve četrtine so tako košarkarji Partizana vodili že z 17:2. Do konca prve četrtine je Ljubljančanom le uspelo malce znižati zaostanek, prva četrtinapa  se je tako končala z osmimi točkami zaostanka ob rezultatu 24:16 v korist Partizana.

PHOTO: Parizan Mozzart Bet / Dragana Stjepanovic

Druga četrtina je poskrbela za bolj izenačen boj. Prebujeni Zmaji so po odlični igri postopoma topili zaostanek, do sredine druge četrtine pa so košarkarji Cedevite Olimpije prišli do izenačenja, vseeno so nato ponovno sledile slabe minute naših košarkarjev. Na odmor so Ljubljančani odšli z enajstimi točkami zaostanka (41:30).

O poteku drugega polčasa ne bomo danes izgubljali preveč besed, saj se je igra Zmajev popolnoma poizgubila. Zasedba legendarnega Željka Obradovića je tako popolnoma prevzela kontrolo nad igro. Partizan je tako na odločilni polfinalni tekmi slavil z rezultatom 90:71.

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo morali sedaj kaj hitro pozabiti na ta poraz in se z mislimi usmeriti na četrtkovo nadaljevanje finalne serije državnega prvenstva, kjer jih na tretji tekmi, ob 20:30 uri, v ŠD Domžale čaka ponovno izredno neugodno gostovanje proti ekipi Helios Suns.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...