Išči

Zmaji z osvojitvijo državnega prvenstva končujejo sezono

Košarkarji Cedevite Olimpije so novi stari državni prvaki. V Hramu slovenske košarke so z učinkovitim napadom deklasirali domžalski Helios Suns z 99:71 in se tako veselili svojega jubilejnega dvajsetega naslova državnih prvakov.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Ales Fevzer

Sobotni t.i. slovenski praznik sta moštvi odprli s petericama Luke, Mirtić, Oman, Mahkovic, Buljević ter Ferrell, Jeremić, Dragić, Murić, Omić. Tekmo so bolje začeli Domžalčani, ki so izkoristili tradicionalno nemi začetek Ljubljanjčanov. Na krilih Mahkovica in Austina Lukea so slednji hitro povedli z 6:12. Sledil je uspešnejši niz Zmajev, ki so odgovorili prek Ferrella in Omića in z delnim izidom 17:2 prišli v vodstvo, katero je po prvi četrtini znašalo 27:22. V drugi četrtini so vnovič bolje začeli varovanci gostujočega stratega Dejana Jakare, a se je po rezultatu 28:26 tehtnica ponovno prevesila na stran domačih košarkarjev, ki so se po atraktivnih zabijanjih Matkovića in Alibegovića znova uspeli oddaljiti. Pohvaliti gre predstavo zelenobelih v obrambi, saj so Domžalčanom močno oteževali pot do lahkih metov, medtem pa zelo dobro izkoriščali odprt prostor v napadu. Pozitiven rezultat Ljubljanjčanov je malce zatemnila poškodba kolena Eda Murića, ki so ga minuto pred koncem prvega polčasa na ramenih odnesli v slačilnico. Na odmor sta moštvi po trojki Yogija Ferrella v izteku igralnega časa odšli z rezultatom 51:40. Drugi polčas so Ljubljanjčani z izjemnim strelskim učinkom in consko obrambo povsem razbili upe Domžalčanov za ugoden izid, saj so z delnim izidom 18:4 prišli v vodstvo z 69:44. Tudi v nadaljevanju so Zmaji kazali zelo všečno košarko. Izid  78:50 je pred zadnjimi desetimi minutami z atraktivnim zabijanjem potrdil Karlo Matković. Tekma je bila tako odločena že pred četrto četrtino, v kateri so domačini svojo premoč le še dodatno oplemenitili s končno razliko 29 točk.

Košarkarji Cedevite Olimpije so prikazali zelo učinkovito strelsko predstavo, kar priča podatek, da se je pet Zmajev podpisalo pod dvomestno število doseženih točk. To so bili Matic Rebec(10), Yogi Ferrell(13), Karlo Matković in Alen Omić(16) ter Zoran Dragić, ki je kot najučinkovitejši igralec tekme poleg 21 točk dosegel dve asistenci in osem skokov.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...