Išči

Zmaji z zmago začenjajo ABA ligo

Zmaji so tekmo začeli z veliko zagnanostjo. Tekmo je takoj v uvodu, z dvema točkama, odprl novopečeni član Cedevite Olimpije in začetne peterke, D.J. Stewart. Serija uspešnih napadov je v sedmi minuti obračuna prisilila ekipo Mege v minuto odmora. Ljubljanski kolektiv se kljub poskusu Mege, da ustavi nalet Zmajev, ni ustavljal in je tako prvo četrtino zaključil v vodstvu z rezultatom 31:21.

Leteči Zmaji so tudi v drugi četrtini nadaljevali v svojem ritmu. V prvi polovici druge četrtine so Zmaji kar nekajkrat z dobro obrambo in atraktivnimi zaključki na noge dvignili navijače. Dve minuti pred koncem prvega polčasa so košarkarji Meg zaostajali že za 16 točk. Razigrani Ljubljančani so z odlično barvito igro polčas zaključili z vodstvom 62:42.

PHOTO: Cedevita Olimpija / Ales Fevzer

Zmajem se je po odličnem šuterskem prvem polčasu, v drugem polčasu met malce ustavil. Mega je pridno topila zaostanek dvajsetih točk kar je glavnega trenerja Cedevite Olimpije, Simoneja Pianigianija, v šesti minuti tretje četrtine prisililo v minuto odmora. V nadaljevanju igre so Zmaji naravnali svoj fokus in ponovno razprli krila. Pošastno zabijanje Karla Matkovića ob osebni napaki, je tri minute pred koncem tretje četrtine glavnega trenerja Mege, Marka Baraća prisililo v minuto odmora. Kljub temu so Zmaji nadaljevali v svojem tempu in držali košarkarje Mege na petnajstih točkah razlike. Tretja četrtina se je zaključila z rezultatom 82:67.

Četrto četrtino je z atraktivnim alley-oop zabijanjem začela naveza Armand-Matkovič. Kljub temu so se košarkarji Mege počasi ampak vztrajno bližali košarkarjem Cedevite Olimpije, na sredini četrte četrtine so se tako približali na le devet točk zaostanka. Kljub odlični predstavi v prvem polčasu in tretji četrtini je igra Zmajev v zadnji četrtini izrazito padla in Mega se je tako dve minuti pred koncem obračuna prebližala na nevarne tri točke zaostanka. Dramatično končnico so z zmago v žepu vseeno zapustili Ljubljančani. Semafor je na koncu kazal 89:87 v korist zasedbe Simoneja Pianigianija.

Nadaljuj z branjem

Nov poraz Zmajev v Eurocupu

Blokadovci smo v pričakovanju nove tekme Eurocup-a v Stožicah pozdravili ekipo Hamburga, ki je bila prav tako kot Cedevita Olimpija brez zmage v tem...