Išči

Zmaji z zmago začenjajo končnico državnega prvenstva

Košarkarji Cedevite Olimpije so na prvi četrtfinalni tekmi končnice državnega prvenstva zanesljivo premagali domačo zasedbo Šentjurja z 74:81. Ljubljanjčani bodo za potrditev polfinala odigrali še eno tekmo, ki bo potekala v Stožicah.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Ljubljanjski kolektiv je v tekmo vstopili povsem neenergično in pod lupo gledano malce podcenjujoče. Kljub zanesljivo dobljeni prvi četrtini z 16:22 se je moštvo Mira Alilovića nekajkrat uštelo, potem ko je nekaj lepih priložnosti prestrel Šentjurjev center Jabari Craig. Po polovici druge četrtine so domačini prvič povedli z 34:33, nakar je sledil strelski mrk gostujočih košarkarjev.  Savinjčani so pridoma izkoriščevali napake in na odmor odšli z rezultatom 43:37. Izjemna forma domačih se je nadaljevala tudi v tretji četrtini, ko je strelsko razpoloženi Tavian Dunn-Martin zadel svojo tretjo trojko za 56:46. Ljubljanjčani so se uspeli približati na pet točk zaostanka, a je njihova obramba še vedno dopuščala odprte mete za tri, ki so jih Šentjurčani zelo dobro izkoriščali. V zadnjih deset minut sta moštvi vstopili z rezultatom 63:57. Na tapeti je bilo torej vprašanje, ali bodo Zmaji dopustili nepopisno presenečenje domačinov ali pa se bodo končno zbudili v obrambi in začeli igrati, kot se za ugled ljubljanskega kluba spodobi.  Sledilo je slednje.  Zmaji so z precej bolj motivirano igro prisilili Šentjurčane v neizdelane akcije. Domačini posledično niso uspeli zadeti koša vse do 34. minute , ko je Olimpija že uspela povesti z 63:70. Takrat so se varovanci  Damjana Novakovića znova uspeli zbrati in napovedali srdit boj za zmago vse do zadnjih sekund. Ljubljanjčani so nadaljevali s consko obrambo in agresivno igro v napadu. Yogi Ferrell je z lepim prodorom dve minute pred koncem priskrbel vodstvo z 72:76. Šentjurčani so poizkušali z meti iz razdalje, a je izjemni učinek pri prvih treh četrtinah pošel iz moči, Zmaji pa so v miru lahko zaključili prvo tekmo in odhajajo iz savinjskega konca dvignjenih glav.

Ljubljanjski košarkarji so z odigrano predstavo pokazali, da so v trenutnem stanju zelo ranljivi, kar zagotovo daje vodo na mlin preostalim tekmecem, ki bodo bržkone želeli slednje izkoristiti in morda presenetiti ljubljanjsko moštvo.  Na današnji tekmi se je z najboljšo predstavo izkazal Alen Omić, ki je svojim 14 točkam dodal trinajst skokov in s tem zabeležil svoj novi dvojni dvojček.

Nadaljuj z branjem