Išči

Chris Diarrhea

Predvajaj epizodo
Robert govori v mikrofon

Tilc in Koudy zaključujeva snemalno leto Podcasta Blokada z novo epizodo “osnovne” rubrike … Blokada!

Še zadnje jamranje, oziroma izberite katerokoli drugo bolj primerno besedo, v letu 2023. Skupaj pokomentirava druženje direktorja kluba z mediji.

Sva pa v epizodi izpostavila tudi eno objavo z našega foruma. Objavo tudi prebereva (00:23:20 – 00:28:45). Če ne želite poslušati prebiranja forumske objave tekom epizode si jo lahko tukaj spodaj tudi preberete.

Želiva vam vesele praznike in srečno 2024!

Vabljeni k poslušanju!


FORUMSKA OBJAVA:

Saj ne morem verjeti, ko berem te stvari, da trener ni nič kriv za trenutni rezultat. A se nekateri sploh zavedate, da smo edina ekipa v Eurocupu, ki bo dvanajstih odigranih tekmah še nima zmage? Še Slask je uspel zmagati eno tekmo, mi pa smo na poti da sezono zaključimo brez ene zmage kot prva ekipa v zgodovini tekmovanja odkar se igra v tem formatu. Ampak nekaterim je to očitno vseeno dobro, glavno da so tekme v egalu in nas ne razbijajo vse ekipe za +20 točk. 

Podoben rezultat je v ABA ligi imela Primorska v tisti sezoni, ko so se razpadli, ampak oni so vsaj imeli razlog zaradi finančnih problemov. Kaj je pa razlog za dvanajst zaporednih porazov pri nas? 2 poškodbi in odsotnost trenerja na parih tekmah? Če ostanem v regiji, Cibona se je komaj sestavila za letošnjo sezono zaradi finančnih težav in za državno prvenstvo ne morejo registrirati novih igralcev in glej ga zlomka, vseeno zmagujejo tekme v ABA in Hrvaški ligi. 

Pri nas na klopi sedi Simone Pianigiani. Trener z renomejem. Tu morajo biti rezultati takoj, ne naslednje leto. To so tudi poudarjali na začetku sezone, da kljub temu, da se gre v pomladitev rezultat ne bo trpel. Ok, odločili so se da je Pianigiani dovolj izkušen in kvaliteten, da bo lahko šlo eno z drugim (mladi in rezultat), očitno so se zmotili. Dejstvo ostaja, da bi tak trener moral že s svojim znanjem in kvaliteto zmagati kakšno tekmo pa če mu sestaviš ekipo iz igralcev samo s področja Balkana. Sagadin ali pa Obradović ne bi dovolila izhoda iz dvorane dokler se igralci ne streznejo in zmagajo ene tekme v Eurocupu.

Mi pa imamo v postavi, kot tudi sam Gregi omenjaš, Matkovića in Stewarta kot potencialna igralca za Evroligo, Justina Cobbsa, ki je sebe označil kot najboljšega igralca v Evropi, ki nikoli ni igral v Evroligi, Jako Blažiča, ki ima 10 let izkušenj iz Evrolige in je eden izmed nosilcev top8 reprezentance na svetu. Imeli smo tudi Klemna Prepeliča, še enega igralca z ogromno izkušnjami iz Evrolige in reprezentance. In to vseeno ni bilo dovolj da uspeš nekoga presenetiti in zmagati v Eurocupu, kljub temu da imamo na papirju najboljšega trenerja v Eurocupu? Po samem renomeju bi rekel, da se lahko samo Neven Spahija omeni v istem stavku kot Pianigiani. 

Sem si pa vzel čas, odprl stran Proballers ter preveril ekipo Hamburg Towers, ki je druga najslabša v naši skupini in ima z naskokom najslabšo koš razliko v tekmovanju. To meni daje nek indic na sredini sezone, da Hamburg verjetno sodi med slabše ekipe v tekmovanju. Poimensko prvič slišim za vse igralce v ekipi, čeprav pogledam kar nekaj tekem Evrolige in Eurocupa. Najboljši strelec v Eurocupu je Aleksander Dziewa, ki prvič igra nekje drugje kot v Slasku. Drugi najboljši je Aljami Durham, ki je še lani igral v Veliki Britaniji. Tretji, Vincent King, tudi on je prišel iz Velike Britanije. Četrti, Mark Hughes, je zadnji dve sezoni igral v španski drugi ligi, pred tem pa eno sezono celo v španski tretji ligi. Peti, William Christmas, lani igral nemško drugo ligo, predlani nemško tretjo ligo. Z vsem spoštovanjem, to so amaterji proti našim igralcem in ne moremo reči, da je naš kader omejen, ko ima Hamburg še bolj omejenega.

Ampak mi smo uspeli DOMA izgubiti proti Hamburgu, ki je med tekmo vodil tudi za 26 točk. Na koncu bi sicer skoraj dobili tekmo, ker očitno je bila razlika v kvaliteti obeh ekip dovolj velika, da je bilo 10 resnih minut dovolj, da se obrne 26 točk zaostanka. Najboljši strelci pri Hamburgu: Durham 21, Hughes 16, Meisner 14, Dziewa 10, Brauner 9, King 6, Christmas 4. Pa preveri v zgornjem odstavku kje so lani igrali te igralci.

Dvanajst zaporednih porazov je sramota v kateri se ne da najti nič pozitivnega. Sramota za klub in državo s takšno košarkarsko tradicijo. Sramota za trenerja s takim renomejem. Sramota za igralce, ki so navajeni zmagovati. Sramota za upravo kluba, ki zadevo anemično gleda in ne ukrepa ter pride pred medije kot da gre vse po planu. 

Več iz rubrike

BlokadaEpizoda 81