Išči

Simone Pianigiani

Predvajaj epizodo

Ponovno je napočil čas za rubriko Polčas!

Sedaj tradicionalno pričneva sezono z gostom, ki prihaja iz Zmajevega gnezda. Prejšnje sezone nama je družbo delal bivši športni direktor Cedevite Olimpije, Sani Bečirović. Po vseh rošadah, ki so se zgodile pred začetkom sezone, sedaj to mesto športnega direktorja zaseda Vlado Ilievski, ki je že bil gost v najini rubriki Polčas. To je tudi razlog, da sva se za letošnje tradicionalni snemanje znotraj Arene Stožice odločila, da stvar narediva malce drugačno in tokrat pred mikrofon povabiva glavnega trenerja Cedevite Olimpije, Simoneja Pianigianija.

PHOTO: Tine Ružič / Cedevita Olimpija

Trenersko ime, ki je vsem poznavalcem košarke še kako znano. V svoji bogati trenerski karieri je vodil kar nekaj znanih ekip, med drugimi Montepaschi Sieno, Fenerbahce, Olimpio Milano itd. Najuspešnejši je bil ravno s svojim domačim košarkarskim klubom, Montepaschi Sieno, kjer je deloval dolgih 17 let (!!) in s katero je dvakrat osvojil tudi tretje mesto v Evroligi.

Tekom debate smo se postopoma prebijali skozi njegovo kariero, seveda pa je bila polovica podkasta namenjena ravno Cedeviti Olimpiji. Simone odkrito spregovori o trenutnem stanju ekipe, o okrepitvah, ki so bile pripeljane v tem offseasonu itd… stisni play in vse boš izvedel 🙂

Vse poslušalce pa ob tej priložnosti vabimo tudi na prvo uradno domačo tekmo ABA lige, ko bo v Areni Stožice ob 18:00 uri na sporedu tekma proti Megi.

P.S.: Pohvale klubu, dobro ste dnevno sobo spedenali 🙂

Več iz rubrike

PolčasEpizoda 71