Išči

Italijanska misija drugi del

Predvajaj epizodo

Venezia

Pred nami je prva od zadnjih treh mednarodnih tekem Marčevske norosti. Nasproti nam bo stala ekipa Umana Reyer Venezie. Del italijanske ekipe je tudi Jordan Morgan, ki se vrača po težki poškodbi, ki jo je staknil še v dresu Unicsa iz Kazana.

Naši Zmaji so prejšnji teden zabeležili odmevno gostujočo zmago proti Virtusu iz Bologne, Venezia pa je ravno predvčerajšnjim izgubila ravno proti Virtusu. Košarkarji Venezie so kljub imenitni prvi četrtini, ki so jo dobili z rezultatom 12:27 na koncu parket zapustili s sklonjenimi glavami in zabeležili poraz z 81:77.

Košarkarji Cedevita Olimpije so trenutno v norem naletu. Na zadnjih šestnajstih obračunih so zabeležili zgolj dva poraza. Oba so zabeležili v 1.SKL kjer so obe tekmi odigrali s pomlajeno zasedbo.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Roster

TRENER: Walter De Raffaele
PG: Jordan Theodore / Andrea De Nicolao
SG: Stefano Tonut / Victor Sanders / Michele Vitali
SF: Michael Bramos / Julyan Stone / Bruno Cerella
PF: Austin Daye / Jeff Brooks / Valerio Mazzola
C: Mitchell Watt / Jordan Morgan / Martynas Echodas

Igra v napadu

Ne glede nato, da Venezia po offensive ratingu sodi med slabše ekipe v Eurocupu pa se jih v napadu vseeno ne sme podcenjevati. V napadu imajo ogromno širine in veliko izkušenih igralcev, ki znajo zadevati v serijah in prebuditi ekipo.

Slabša stran v igri Venezie je njihov pretok žoge v napadu. Žoga počasi kroži in veliko je individualnih akcij, kar je načeloma lažje braniti. Sploh s prihodom Jordana Theodora so dobili individualno zelo močnega igralca, ki je v preteklosti s svojo kvaliteto ekipi že prinašal naslove in pokale tako da bo nanj potrebno biti še posebno pozoren.

Kot ekipa veliko mečejo za tri točke in praktično vsi igralci, z izjemo Jordana Morgana in Martynasa Echodasa, so nevarni strelci z razdalje. V tem elementu sta nekako najbolj nevarna Michael Bramos in Austin Daye, ki nikakor ne smeta ostati sama na metu.

Igra v obrambi

Če Venezia po napadalnem ratingu sodi med slabše ekipe v tekmovanju pa to ne velja ko se vrednoti njihovo obrambo. Venezia namreč sodi med najboljše obrambne ekipe v ligi in imajo v svojih vrstah kar nekaj zelo dobrih obrambnih igralcev. Predvsem igrajo agresivno obrambo na branilcih in jih prisilijo v večje število napak, na kar bodo morali biti organizatorji igre Cedevite Olimpije pozorni.

Velika prednost za njihovo igro v obrambi so visoki branilci ter gibljiva krila in visoki igralci. Tako lahko v obrambi pokrijejo veliko prostora in naredijo »manjše« igrišče kar nekaterim ekipam na momente povzroča težave, ampak menim da je Cedevita Olimpija v tako dobri formi in da bodo kaznovali vsako manjšo napako.

Slabost v obrambi Venezie pa je skok. Slabo zapirajo in dovoljujejo kar veliko število skokov v napadu in tu bo potrebno iskati priložnosti za nove napade.

Ključi za zmago

  • Atmosfera v dvorani
  • Ekipa si s svojimi igrami v zadnjem obdobju definitivno zasluži podporo navijačev v dvorani in glasno navijanje vseh prisotnih v dvorani. Čas je, da se tudi Stožice spremenijo v »vroč teren«, kjer nobenemu nasprotniku ne bo lahko.

  • Paziti na žogo
  • Kot rečeno, Venezia pritiska na organizatorje igre in jih sili v napake in tu bo velika odgovornost na Yogiju Ferrellu, da ne bo na prenosu po nepotrebnem izgubljal žog.

  • Prisiliti Jordana Theodora, da odda žogo
  • Theodore je zelo močan z žogo v roki in v igri 1vs1, ni pa tako dober v igri brez žoge in cilj Cedevite Olimpije bi moral biti, da ima Theodore čim manj časa žogo v svoji posesti.

  • Ne dopuščati odprtih metov za tri
  • Venezia ima v svojih vrstah kar nekaj dobrih strelcev, ki ne smejo ostati sami pri metu za tri točke.

Debata za jutrišnjo Eurocup tekmo pa že poteka tudi na našem košarkarskem Forumu Podcast Blokada.

Če ob poslušanju in branju uživate in menite, da smo na pravi poti dvigovanja kvalitete vsebin slovenske košarke na še višjo raven, bo vaša pomoč več kot dobrodošla. Donacije krijejo stroške domene, gostovanja, nadgradnjo opreme tudi nagradne igre, itd.

Več iz rubrike

Napovedi tekem