Išči

Lov na nujno zmago proti Bursasporu

Predvajaj epizodo

Frutti Extra Bursaspor

Mesec januar je bil za košarkarje Cedevite Olimpije neuspešen in le upamo lahko da bo februar boljši. Tokrat se mesec začenja s tekmo v Eurocupu, proti turški ekipi Frutti Extra Bursaspor, ki jo bo v svoji dvorani pač potrebno premagati.

V Eurocupu Bursaspor ni v najboljši formi in vsekakor vloga favorita pripada domači ekipi, sploh pa sedaj ko je klub zapustil najboljši igralec ekipe – Allerik Freeman. Na prvi tekmi, ki jo je Bursaspor dobil z 93-84, sta poleg Freemana v postavi bila še Anthony Brown in Egemen Guven, ki sta prav tako klub v vmesnem obdobju že zapustila, nekih zamenjav za omenjeno trojico pa Bursaspor ni pripeljal.

Tudi Olimpija je vmes precej spremenila postavo, tako da težko povlečemo neke vzporednice s prvo tekmo, upajmo pa da bo tudi tokrat zmaga ostala doma.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Roster

TRENER: Dušan Alimpijević
PG: Derek Needham / Omer Utku Al
SG: Andrew Andrews
SF: Onuralp Bitim / Birkan Batuk
PF: Dave Dudzinski / Metin Turen / Tolga Gecim
C: Kevarrius Hayes / Tarik Sezgun

Igra v napadu

Težko je predvidevati kako bo izgledala igra v napadu Bursasporja brez Allerika Freemana, ki je bil najboljši strelec te ekipe, ampak vseeno se jih ne sme podcenjevati, saj imajo še kar nekaj ostalih opcij.

Statistično je Bursaspor v skoraj vseh napadalnih elementih v spodnji polovici med vsemi ekipami v Eurocupu. Edina izjema so izgubljene žoge, ki jih v primerjavi z večino ekip izgubijo bistveno manj in so s povprečjem 12.1 izgubljene žoge na 4. mestu med vsemi ekipami v Eurocupu.

Na zadnjem mestu med vsemi ekipami pa so po številu napadalnih skokov in upam, da ne bodo ravno proti Olimpiji popravili to povprečje.

Igra v obrambi

Tudi v obrambnih elementih Bursaspor ne sodi med najboljše ekipe v tekmovanju, ampak zagotovo bodo na tekmi proti Olimpiji večji fokus dali na obrambo, kajti samo z napadom ne bodo zmagali. Igrajo precej počasno košarko z malim številom posesti in prepričan sem, da bodo s takšno taktiko igrali tudi tokrat.

V Kevarriusu Hayesu imajo zelo dobrega »rim protectorja« in ni za pričakovati, da bo dovolil veliko lahkih metov okoli obroča. Ne dopuščajo veliko metov za tri točke, ampak raje nasprotniku dovolijo prodor, kjer ga potem v raketi čaka Hayes.

Ključi za zmago

  • Na vse ali nič
  • Tokrat ne bom dodatno izpostavljal kje so prednosti Cedevite Olimpije oz. slabosti Bursasporja, ker je to tekmo preprosto treba zmagati. Kako? Ni važno. Šteje samo zmaga.

Če ob poslušanju in branju uživate in menite, da smo na pravi poti dvigovanja kvalitete vsebin slovenske košarke na še višjo raven, bo vaša pomoč več kot dobrodošla.
Donacije krijejo stroške domene, gostovanja, nadgradnjo opreme tudi nagradne igre, itd.

Več iz rubrike

Napovedi tekem