Išči

Post-covidni obračun proti Gran Canarii

Predvajaj epizodo
Pullen v prodoru

Gran Canaria

Po »dolgi« pavzi brez tekem je v Stožicah ponovno čas za košarko! Redni del Eurocupa se preveša v drugo polovico in sledijo povratne tekme, začenši s tekmo proti Gran Canarii. Prvo tekmo na Kanarskih otokih je kar malce presenetljivo dobila Cedevita Olimpija, po tem porazu pa je Gran Canaria začela zmagovati in v naslednjih sedmih tekmah zmagala kar 6x!

Za razliko od Cedevite Olimpije v tem času niso veliko spreminjali svojega rosterja in so v tem obdobju kot okrepitev pripeljali samo branilca Sergia Garcio, tako da veliko povedanega za prvo medsebojno tekmo velja tudi za obračun tega kroga.

Gran Canaria ima izkušeno ekipo in večina igralcev že dolgo igra v najboljših ligah v Evropi tako da si Cedevita Olimpija podcenjevanja ne sme privoščiti in mora odločno vstopiti v tekmo. Rekel bi, da ima Cedevita Olimpija boljše igralce prav na vseh položajih in igrajo pred domačimi gledalci, tako da vloga favorita na tej tekmi pripada domači ekipi, če le niso v tem obdobju brez tekem pozabili igrati košarko.

Pullen v prodoru
PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Roster

TRENER: Porti Fisac
PG: Chris Kramer / Andrew Albicy / Sergi Garcia
SG: AJ Slaughter / Dylan Ennis / Javier Lopez
SF: Nicolas Brussino / Miquel Salvo
PF: John Shurna / Ilmane Diop
C: Artem Pustovyi / Khalifa Diop / Oliver Stević

Igra v napadu

O igri Gran Canarie sem se nekoliko razpisal že pred prvo medsebojno tekmo, tako da mislim da ni potrebe da še enkrat veliko ponavljam in kogar zanima, si lahko prebere prispevek pred prvo tekmo. Se je pa v vmesnem obdobju odigralo kar nekaj tekem v Eurocupu, tako da lahko postrežem z nekaj več statističnimi podatki.

Gran Canaria je z 41.1 % zadetih metov za tri točke tretja najboljša ekipa v tekmovanju: najnatančnejši so igralci Bourga (42.2 %), Cedevita Olimpija je na 4. mestu in zadane 39.5 % metov za 3 točke.

V Eurocupu se le 14.8 % posesti Gran Canarie konča z izgubljeno žogo in so v tej statistični prvini na 3. mestu med vsemi ekipami v Eurocupu. Cedevita Olimpija je v tem elementu med slabšimi ekipami v tekmovanju in kar 18.5 % posesti zaključi z izgubljeno žogo kar jih uvršča na 19. mesto (v Eurocupu je 20 ekip).  

Gran Canaria spada med boljše ekipe v skoku v napadu in pobere 33.8 % možnih skokov in je v tem elementu 4. najboljša med vsemi ekipami v Eurocupu. Največji odstotek skokov v napadu pobere ekipa Valencie (37.8 %), Cedevita Olimpija je z 27.8 % na 14. mestu.

Igra v obrambi

Gran Canaria sodi med najboljše ekipe po številu ukradenih žog na tekmo. V povprečju nasprotniku »vzamejo« 9.8 žog na tekmo in so v tej prvini najboljši v Eurocupu. Kar 20.3 % posesti nasprotnika se konča z izgubljeno žogo in tudi v tej prvini so najboljši v Eurocupu!

Nasprotniki proti Gran Canarii za tri točke v povprečju mečejo 42.3 % in v tem elementu je Gran Canaria najslabša med vsemi ekipami v Eurocupu! Dovoljujejo precej metov za tri točke in so bolj osredotočeni na branjenje rakete. Lepa novica za ostrostrelce Cedevite Olimpije.

Ključi za zmago

  • Paziti na izgubljene žoge
  • Že statistični podatki tu povedo praktično vse: Cedevita Olimpija največ posesti zaključi z izgubljeno žogo in Gran Canaria nasprotnike prisili v veliko napak. Potrebno bo paziti na žogo in si ne dovoliti nepotrebnih napak in izgubljenih žog.

  • Skok
  • Ja, spet bo pomemben skok. Gran Canaria je aktivna na skoku v napadu in potrebno bo zapirati in ne dovoliti drugih priložnosti igralcem Gran Canarie.

  • Pametno v napadu
  • Kot rečeno, Gran Canaria dopušča precej metov za tri točke in stojijo precej skupaj v raketi. Potrebno bo biti potrpežljiv in iskati odprte mete, ki bodo zagotovo prišli. Priporočljivo je tudi, da se ti odprti meti zadevajo v čim višjih odstotkih

Če ob poslušanju in branju uživate in menite, da smo na pravi poti dvigovanja kvalitete vsebin slovenske košarke na še višjo raven, bo vaša pomoč več kot dobrodošla.
Donacije krijejo stroške domene, gostovanja, nadgradnjo opreme tudi nagradne igre, itd.

Več iz rubrike

Napovedi tekem