Išči

V Stožicah proti talentirani zasedbi Mege

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v zadnjem kolu rednega dela ABA lige v Areni Stožice pomerili z Mego MIS. Sobotna tekma bo dobra preizkušnja za Zmaje, ki bodo v končnico vstopili iz četrtega mesta.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Varovanci Mira Alilovića so na zadnji preizkušnji proti Mornarju znova prikazali obraz, ki jih je mračil skozi celotno evropsko sezono. Čeprav je po treh četrtinah kazalo, da so na dobri poti do zabeleženja nove zmage, so v zadnjih desetih minutah zmogli doseči bogih pet točk, kar je ekipa Mornarja zelo dobro izkoristila in iz zaostanka 61:70 naredili preobrat in premagali goste z 78:75. Vse prej kot ekshibicija ponovno čaka Zmaje na jutrišnjem obračunu z Mego MIS, ki je znana kot fantastična valilnica mladih košarkarskih talentov. Tudi letos so s svojim moštvom večkrat prikazali razkošen potencial in vlili strah v kosti marsikateremu sebi močnejši ekipi. Kljub slabšemu uvodu so Beograjčani po domačemu porazu proti Zmajem dvignili tempo in v nadaljevanju nanizali devet zmag do zadnje tekme le tri poraze. Ustavili so jo le Crvena Zvezda, Budućnost in Partizan.

Zmaje še naprej pesti slaba organiziranost v napadu in manko kemije v obrambi. Kljub dejstvu, da sta si obe ekipi že zagotovili mesto v končnici, bi bila zmaga dobra motivacija za ljubljanjske košarkarje, saj bo njihova končna razvrstitev zagotovo vplivala na sloves kluba, ki je iz strani navijačev zaradi Eurocupa že tako v nižinah. Zaradi poškodbe po vsej verjetnosti še vedno ne bo igral Yogi Ferrell, kar pomeni da bo glavna odgovornost ponovno padla ja Josha Adamsa, ki se je v tej vlogi na zadnji tekmi zelo dobro znašel.

ENA NA ENA

Priča bomo bili zanimivi tekmi zadnjega kola, ki nam ponuja bitko izjemno talentiranih mladih košarkarjev. Izpostaviti velja Danka Brankovića, ki velja za enega izmed bolj zaželenih igralcev v Evropi. Za Mego v letošnji sezoni dosega povprečno 13.1 točk in šest skokov na tekmo. Nasproti mu bo stal Olimpijin center in nekdanji igralec Beograjčanov Karlo Matković, ki za Zmaje dosega 7.9 točk in 3.3 skoke na tekmo.

Več iz rubrike

Napovedi tekem