Išči

Zmajev polet proti Benetkam

Predvajaj epizodo

Umana Reyer Venezia

Zadnje tekme nakazujejo, da je v ekipi zapihal svež veter in da se vseeno stvari obračajo na bolje. Proti Virtusu v Eurocupu je v napadu vse skupaj izgledalo boljše, igra v obrambi pa je še vedno bila precej slaba medtem ko je proti Partizanu tudi obramba na momente izgledala dobro in daje optimizem za nadaljevanje sezone. Vsekakor pa je zmaga proti Partizanu v ABA ligi lepa popotnica pred naslednjo tekmo naših zmajev v Eurocupu in sicer tokrat odhajajo na »najkrajše gostovanje« v Eurocupu, v le 240 kilometrov oddaljene Benetke, kjer jih čaka Umana Reyer Venezia.  

Obe ekipi imata v Eurocupu na kontu 2 zmagi in 4 poraze tako da bo tekma za obe ekipi pomembna. Venezia je uspela v prvem kolu v gosteh premagati Bourg ter v četrtem kolu na domačem parketu Budućnost, kar dokazuje da niso naivna ekipa in se jih ne sme podcenjevati. V italijanskem prvenstvu jim zaenkrat ne gre najbolje in imajo po enajstih odigranih kolih na svojem kontu pet zmag, kar jih uvršča na trenutno 8. mesto v ligi, ampak apetiti so večji in ekipa si želi priti med TOP4 po rednem delu in se na koncu boriti za naslov.

PHOTO: Alessandro Scarpa // Umana Reyer Venice

Roster

TRENER: Walter De Raffaele
PG: Stefano Tonut / Andrea De Nicolao
SG: Tarik Phillip / Victor Sanders
SF: Michele Vitali / Julyan Stone / Bruno Cerella
PF: Austin Daye / Jeff Brooks / Valerio Mazzola
C: Mitchell Watt / Martynas Echodas

Igra v napadu

V napadu ima Venezia ogromno širine in tudi trener De Raffaele v rotaciji koristi praktično vse igralce. Najboljša strelca ekipe sta visoka igralca Mitchell Watt in Austin Daye, ki  v povprečju dosegata dvomestno število točk potem pa sledi kar 7 igralcev, ki v povprečju dosegajo med 6 in 10 točk. 

Z izjemo centra Echodasa lahko vsi igralci mečejo in zadevajo tudi za tri točke in veliko njihovih napadov se zaključuje prav z metom za tri, kjer pa kot ekipa niso najučinkovitejši in so po odstotku zadetih metov za tri med slabšimi ekipami v Eurocupu (30.6 % in 18. mesto med vsemi ekipami).   

Zanimivo je tudi, da zelo malo točk dosegajo po asistencah kar pomeni da je veliko individualnih akcij in imajo kar nekaj igralcev na vseh položajih, ki znajo v igri 1vs1 »zlomiti« nasprotnika.

Igra v obrambi

Če v napadu mečejo veliko trojk pa tudi v obrambi dopuščajo nasprotnikom veliko takšnih metov in igrajo precej ozko v obrambi. Meti nasprotnika so velikokrat neovirani in takšni meti se na tem nivoju redno kaznujejo in proti Venezii praviloma nasprotniki imajo visok odstotek meta za 3. 

Ena izmed slabosti Venezie je tudi skok, saj nasprotnikom dovolijo kar nekaj drugih napadov. Tudi tu bi Olimpija morala biti v prednosti in izkoriščati slabo zapiranje Italijanov. 

V svojih vrstah sicer imajo nekaj posameznikov, ki lahko zelo dobro igrajo v obrambi ampak kolektivna obramba pa je precej porozna.

Ključi za zmago

  • Učinkovitost v napadu
  • Pričakujem kar nekaj odprtih metov Olimpije, sploh če bodo v napadu kazali podobne predstave kot na zadnjih dveh tekmah in te odprte mete bo na neugodnem gostovanju potrebno zadevati.

  • Zaustavi Stefana Tonusa & Austina Dayea
  • Kljub temu da je prvi strelec ekipe Watt, vseeno mislim da sta najbolj pomembna igralca v napadu Tonut in Daye. Največkrat je tako, da ko je razpoložen Tonut, takrat je razpoložena tudi Venezia, Austin Daye pa je tudi igralec, ki lahko vsako tekmo doseže 20+ točk in zato bi rekel, da mora biti cilj Cedevite Olimpije da ustavi omenjena dva igralca.

  • Skok
  • Venezia ne sodi med boljše skakalne ekipe in Olimpija mora dobiti bitko v tem pomembnem košarkarskem elementu.

instagramyoutube

Več iz rubrike

Napovedi tekem