Išči

Zmaji začenjajo končnico državnega prvenstva

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije se med divjim bojem za polfinale končnice ABA lige pridružujejo tudi bitki za domačo krono v državnem prvenstvu. Prvi obračun jih čaka že jutri, ko bodo v Športni dvorani Hruševec odigrali prvo tekmo četrtfinala proti Šentjurju.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Zasedba ljubljanjskega stratega Mira Alilovića se bodo poleg boja za morebiten polfinale v jadranski ligi znova zoperstavili moštvom iz domače regije. Poleg Krke in Helios Sunsa, ki veljata kot edina konkurenta Zmajev, bodo v končnici državnega prvenstva nastopali tudi GGD Šenčur, Ilirija, KK Terme Olimia Podčetrtek, Rogaška in Olimpijin prvi nasprotnik Šentjur. Kljub dejstvu, da se od Zmajev vse drugo kot “metla” ne pričakuje, se je v preteklosti že večkrat pokazalo, da se domača moštva ob priliki za igranje proti najbolj kakovostni slovenski zasedbi dodatno motivira za morebitno presenečenje, a tekom zadnjih dveh let Olimpija premočno kraljuje na domačih tleh. V lanski sezoni so Ljubljanjčani brez prave konkurence prišli vse do finala, kjer so nasproti stali košarkarji iz Domžal, katere so Zmaji v seriji na tri zmage premagali brez poraza. MVP takratnega finala je bil sedanji Olimpijin “kralj” Yogi Ferrell, ki bo zagotovo tudi v letošnji končnici državnega prvenstva glavno orožje Ljubljanjčanov.

ENA NA ENA

Prvo srečanje med Šentjurjem in Cedevito Olimpijo nam ponuja praktičen trening Zmajev za sobotni obračun z FMP-jem. Kljub občutni prevladi v kadrovski kvaliteti si želi moštvo iz Šentjurja prikazati v dobri luči in odigrati njihovo najboljšo možno igro. Njihov najboljši posameznik je zagotovo Tavian Mc’Kael Dunn Martin, ki ni le najboljši strelec, ampak tudi najboljši podajalec svojega moštva. V rednem delu je Američan beležil 19,9 točk in 6,4 asistenc na srečanje. Na drugi strani mu bo stal Olimpijin organizator igre Yogi Ferrell, ki bo Šentjurjevemu košarkarju največji trn v peti.

Več iz rubrike

Napovedi tekem