Išči

Čas je za zmago

Predvajaj epizodo

Zasedba Cedevite Olimpije bo v sredo ob 18.30 uri v Stožicah proti ekipi Umani Reyer iz Benetk imela že 15 možnost za prvo zmago v tej sezoni Eurocupa. Zmaji upajo da bo šlo za reprizo zadnje tekme z Benečani v Stožicah iz lanskega 1. februarja, ko so slavili. Kdo bi si mislil, da bo po tej zmagi sledilo 19 zaporednih porazov Zmajev v evropskem tekmovanju.

PHOTO: ABA League j.t.d. / Dragana Stjepanovic

Zmaji prihajajo na tekmo po dveh zaporednih porazih proti ekipi Wolves in Splitu in so tako skazili podobo po veličastni zmagi proti Crveni Zvezdi v Tivoliju. Boli predvsem poraz proti Splitu, s katerim so izgubili težko pridobljeno drugo mesto po prvi polovici rednega dela ABA lige in so sedaj na četrtem mestu ob istem razmerju zmag in porazov kot Budućnost. Na tekmi proti Benečanom bo odsoten najboljši novinec v letošnji sezoni, DJ Stewart, ki je na treningu prejel udarec v koleno.

Benečani so eno razočaranj te sezone, saj so pred sezono napovedovali smele ambicije za na vrh Eurocupa, sedaj pa se krčevito borijo za napredovanje iz skupine. Štiri kola pred koncem rednega dela zaostajajo dve zmagi za želenim šestim mestom, tako da bodo v Ljubljano prispeli zelo motivirani. Za razliko od evropskega tekmovanja pa odlično igrajo v državnem prvenstvu, saj so po 16 kolih na prvem mestu skupaj z Brescio z 12 zmagami in 4 porazi.

ENA NA ENA

Prišlek med sezono v ekipo Benenčanov je Mfiondu Kabengele, center iz Kanade, ki je bil v novembru internetna senzacija zaradi neverjetnega zabijanja takrat še v dresu AEK iz Grčije. Je igralec z ogromno energije, kar kaže tudi v dresu Reyera, saj je na edini tekmi v Eurocupa zabeležil 14 točk, 7 skokov, za vikend v državnem prvenstvu pa je dosegel 15 točk, 9 skokov, 4 asistence in 2 blokadi. Nasprotnik v dresu bo najboljši igralec Cedevite Olimpije v letošnji sezoni Karlo Matković, ki je za vikend proti Splitu zbral dvojnega dvojčka z 21 točkami, 12 skoki.

Več iz rubrike

Napovedi tekem