Išči

Gostovanje v Splitu

Predvajaj epizodo

Zasedbo Cedevite Olimpije v ABA ligi čaka v petek ob 18. uri gostovanje pri ekipi Splita, s katero se Zmaji radi pomerijo, saj so od združitve naprej slavili na vseh 7 medsebojnih tekmah.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

Med tednom so Ljubljančani spet izgubili v Eurocupu in tako zabeležili že neverjetni 14 poraz v tej sezoni. Zmaji so proti Wolvesom v končnico prišli v egalu z nasprotnikom in potem pa po komediji zmešnjav v zadnji minuti nespretno izgubili. Potrebno je pohvaliti Karla Matkovića, ki je v zadnjem času v neverjetni formi in je spet dominiral z 21 točkami, 6 skoki in 4 blokadami. Pred tekmo v Splitu pa verjetno prvič v tej sezoni ni iz zmajevega gnezda slišati novic o poškodbah ter ima tako strateg Zoran Martić na razpolago celotno člansko ekipo.

Split je v zadnjem času v odlični formi, saj so v zadnjih 7 kolih regionalnega tekmovanja izgubili le dvakrat, na petkovo tekmo pa prihajajo po nizu dveh zmag v gosteh nad ekipama SC Derby in Igokeo.

Obe tekmi so dobili na dramatičen način, proti ekipi SC Derby s košem v zadnji sekundi ter proti Igokei po podaljšku. Ekipa Splita je povezana z ekipo Cedevite Olimpije tudi preko igralcev, saj je do nedavnega pri Žutih na posoji igral Lovro Gnjidić, ki je odšel v Mego, zamenjal pa ga je igralec Cedevite Junior Vito Kučić.

ENA NA ENA

Za zadnji zmagi Splita v regionalnem tekmovanju je bil najbolj zaslužen Shannon Shorter, saj je dosegel povprečno po 21 točk, 4,5 asistence, neverjetnih 10,5 skokov na tekmo. Dodatno še je izsilil 7 osebnih napak na tekmo.  V ABA ligi je v ekipi Splita najboljši asistent ter drugi najboljši strelec in skakalec Splita s povprečjem 14,5 točke, 4 podajami in 6 skokov na tekmo. Nasproti mu bo stal dolžnik iz zadnje tekme v Eurocupu Justin Cobbs, ki je kljub izkušenosti vlekel čudne poteze v zaključku tekme. Cobbs je v ekipi Zmajev najboljši asistent ter drugi najboljši strelec v regionalni ligi s povprečjem 15 točk in 5,5 podaj na tekmo.

Več iz rubrike

Napovedi tekem