Išči

V Vilno po prvo zmago

Predvajaj epizodo

Zasedbo Cedevite Olimpije v Eurocupu čaka v torek ob 18. uri naslednje gostovanje na Baltiku, po Latviji (Riga) sedaj gostujejo v Litvi (Vilna) pri moštvu Wolves. Tekma bo zelo pomembna za domačine, ki še upajo na uvrstitev v izločilne boje, kjer pa Zmajev po samih (13) porazih že drugo sezono zapored ne bo.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

Zmaji prihajajo na tekmo z izredno popotnico, z veličastno zmago proti Crveni Zvezdi v Tivoliju. Zmaji so na krilih šok terapije po menjavi trenerja in vrnitvi Zorana Dragiča z agresivnostjo in veliko željo premagali utrujeno Crveno Zvezdo. Karlo Matković je spet igral odlično, dosegel je 23 točk z dvema trojkama, 7 skokov in navdušil s 5 blokadami. Dvomestno število točk je še doseglo 5 igralcev, Glas (10 točk), Cobbs (12 točk), Blažič (15 točk), DJ Stewart (15 točk) in povratnik Dragić (19 točk). Na tekmo v Vilno ni potoval Shaskov (poškodba in administrativne ovire), ostali igralci so pa vsi na razpolago, tudi  Radović, ki je manjkal na zadnji tekmi proti Crveni Zvezdi.

Nasprotniki so Volkovi, ki imajo v evropskem pokalu niz 6 porazov, od tega so 4 poraze doživeli na domačem igrišču. S tem nizom so si zelo ogrozili mesto med prvo šesterico po rednem delu, saj zaostajajo za 6. mestom že tri zmage, do konca rednega dela pa je še samo 5 kol. Slabo igrajo tudi v državnem prvenstvu, saj so na zadnjih treh tekmah zmagali le eno tekmo, za vikend so premagali Nevezis na gostovanju z rezultatom 99:78.

ENA NA ENA

Na zadnji tekmi v državnem prvenstu je dosegel 22 točk Rasheed Sulaimonn, ki je bil igralec tekme na tekmi v Stožicah, saj je tudi tam zabeležil 22 točk ter še dodatno 7 asistenc. Povprečno na tekmo v Eurocupu dosega po 20 točk, 5 asistenc, 3 skoke in ukrade eno žogo. Nasproti mu bo stal Jaka Blažič, ki ima solidno sezono v evropskem pokalu, saj dosega po 16 točk, 5 skokov in asistenco na tekmo.

Več iz rubrike

Napovedi tekem