Išči

Spektakel v Tivoliju

Predvajaj epizodo

Zasedbo Cedevite Olimpije čaka v soboto ob 17. uri v Hali Tivoli spektakel s Crveno Zvezdo. Gre za srečanje vodilnih ekip v regionalni ligi in priložnost za Zmaje, da popravijo vtis iz zadnje tekme v ABA ligi, ko so izgubili proti Megi.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

Po turbulentnem obdobju pri Ljubljančanih ob koncu prejšnjega leta, kjer sta glavni vlogi igrala Zorana – Martić, ki je nasledil Simoneja Pianigianija ter Dragić, ki se je vrnil v ekipo, se upa na šok terapijo, ki bo rezultirala v zmagi nad vodilnim moštvom ABA lige, Crveno Zvezdo. Uvertura oz. trening za sobotno tekmo je bilo srečanje v državnem pokalu, kjer so Zmaji deklasirali ECE Triglav za kar 51 točk.

Crvena Zvezda prihaja na tekmo z najboljšo mogočo popotnico – zmago v Evroligi na beograjskem derbiju proti Partizanu. Z izjemno predstavo v prvem polčasu so si zagotovili zmago, igralec tekme pa je bil zimzeleni Miloš Teodosić, ki je 13 točkam dodal 7 asistenc. Odlično igrajo tudi v ABA ligi, kjer imajo po 14 odigranih tekmah kar 13 zmag in 1 poraz (proti Partizanu). Trenutno v regionalnem tekmovanju rušijo vse pred seboj, saj so v nizu 9 zaporednih zmag, na zadnji tekmi so premagali Igokeo za 32 točk.

ENA NA ENA

Crvena Zvezda igra v regionalnem tekmovanju s širokim kadrom, saj nimajo igralca, ki bi odigral povprečno več kot 21 minut na tekmo. Najboljši igralec ekipe po valorizaciji je naš Mike »Miha« Tobey, ki v Evroligi ni deležen velike vloge (proti Partizanu ni stopil na parket). V le 18 minutah na tekmo doseže 12,5 točke in 5,5 skokov s 55% uspešnostjo meta za 3. Nasproti mu bo stal Karlo Matković, ki v 28 minutah na tekmo doseže po 14 točke, 6,5 skokov in 3 blokade.

Več iz rubrike

Napovedi tekem