Išči

Ob koncu leta v Beograd

Predvajaj epizodo

Zasedba Cedevite Olimpije končuje leto 2023 z matinejo v Beogradu, kjer se bodo ob 12. uri pomerili z Mego. Zmaji bodo odigrali tekmo brez Radičevića, Ščuke in Klobučarja ter brez trenerja Simoneja Pianigianija, ki je ostal v Ljubljani zaradi zdravstvenih razlog, mediji pa ga že označujejo kot bivšega trenerja Ljubljančanov.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

Zmaji prihajajo na tekmo s solidno popotnico, saj so v Rigi proti Prometeju prikazali spodbudno igro, ki je žal rezultirala v že 13. porazu v Eurocupu s 100:105. Igra je bila spodbudna, ker so Ljubljančani držali priključek do konca tekme, četudi so imeli na razpolago samo 7 igralcev prve ekipe. Pet igralcev je doseglo dvomestno število točk in skupaj doseglo 95 od doseženih 100 točk, največ med njimi Blažič s 26 točkami. Nedeljska tekma bo pomembna za ohranitev dobrega izhodišča Zmajev po prvi polovici rednega dela regionalnega tekma, kjer so na drugem mestu.

Nasprotnik bo Mega, ki je med tednom izgubila najboljšega igralca Nikola Topića, ki se je vrnil v ekipo Crvene Zvezde, ki ga je posodila v Mego. Zamenjal ga je Lovro Gnjidić, ki je v Mego posojen s strani Cedevite Olimpije. Mega je po prvi polovici sezone na osmem mestu z šestimi zmagami in sedmimi porazi. V prejšnjem kolu regionalnega tekmovanja so prekinili niz treh porazov in premagali Igokeo z 92:76.

ENA NA ENA

Po odhodu Topića je statistično najboljši igralec Mege Uroš Plavšić, visoki (217 cm) center, ki na tekmo doseže 14,5 točke in pobere 8 skokov. Plavšić se je vrnil v Evropo po študiju v Ameriki in kaže vzpodbudne predstave, ki bodo lahko kmalu rezultirale v prestopu v kak drugi klub. Nasproti mu bo stal nekdanji igralec Mege, Karlo Matković, ki zadnje čase v regionalnem tekmovanju navdušuje, poleg standardnih atraktivnih zabijanj, z blokadami, saj jih je na zadnje dveh tekmah zalepil kar 14.

Več iz rubrike

Napovedi tekem