Išči

Zdesetkani Zmaji v Rigi proti Prometeju

Predvajaj epizodo

Zasedbo Cedevite Olimpije v Eurocupu čaka v sredo ob 18. uri gostovanje v Rigi, kjer zaradi razmer v domovini domuje ukrajinski Prometej. Zmaji potujejo na tekmo brez Stewarta, Ščuke, Klobučarja, Shashkova in že dlje odsotnega Sowa.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

Zmaji prihajajo na tekmo z lepo popotnico, z zmago proti Ciboni v Tivoliju. S to tekmo so v ABA ligi zaključili prvo polovico rednega dela na odličnem drugem mestu na lestvici z razmerjem 10 zmag in 3 porazov. Žal pa dobre predstave v regionalni ligi zasenči neuspešna zgodba v evropskem pokalu, kjer je ekipa Cedevita Olimpija zabeležila že 12 zaporednih porazov, skupaj z lansko sezono pa je na neverjetni seriji 17 zaporednih porazov. Nov poraz žal ne bo presenečenje, saj bo manjkalo kar pet igralcev prve ekipe, bodo pa na tekmi v ekipi Zmajev igralci mladinskega pogona Vukašin Todorović, Alej Kump in Filip Horvat.

Naslednji nasprotnik je Prometej, ki je stari znanec Ljubljančanov, saj se zadnji dve sezoni redno srečujejo v Eurocupu in na dosedanjih treh tekmah so Ljubljančani vselej doživeli poraz. Prometej ima v evropskem pokalu po 12. kolih polovičen izkupiček, 6 zmag in porazov. V zadnjem kolu so doživeli poraz v Londonu, kjer so še pol minute pred koncem vodili za 5 točk, nato pa popustili in dovolili, da so Lionsi preobrnili izid in slavili za eno točko. Zaradi razmer v Ukrajini Prometej ne igra državnega prvenstva, nastopa pa v tekmovanju, kjer so združeni latvijskimi in estonskimi klubi in ima izkupiček 12 zmag in enega poraza ter je trenutno drugi s tekmo manj od vodilnega BC Kalev/Cramo.

ENA NA ENA

Na prvi tekmi v Stožicah, ob zmagi Prometeja s 90:83, sta pod košem bila dvoboj Balvin in Matković. Bila sta najboljša igralca svoje ekipe, Balvin je dosegel dvojnega dvojčka z 11 točkami in 14 skoki, dodatno pa še je vpisal 5 asistenc in 2 blokadi. Matković pa je dosegel 18 točk, 8 skokov, 2 asistenci in 2 blokadi. Kdo bo uspešnejši jutri?

Več iz rubrike

Napovedi tekem