Išči

V Tivoliju proti Ciboni

Predvajaj epizodo

Ekipa Cedevite Olimpije v petek ob 18. uri igra zadnjo domačo tekmo v letu 2023 v Hali Tivoli proti zagrebški Ciboni. Gre za 13. kolo oziroma zadnjo tekmo v prvo polovici rednega dela ABA lige in z morebitno zmago bodo Zmaji po polovici tekem na odličnem drugem mestu lestvice tekmovanja.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

Evropska popotnica na tekmo z Zagrebčani je, kot vedno v tej sezoni, slaba. Varovanci Simoneja Pianigianija so zabeležili že 12. poraz v tej sezoni, kar je katastrofalno, ne glede na napovedi pred sezono, da gre za tranzicijsko sezono. V zadnjem času je v dobri formi Matković, ki je dosegel na tekmi proti Bešiktašu 22 točk in 5 skokov, na zadnjih petih tekmah pa v povprečju doseže po 20 točk, 7 skokov in 4 blokade. V istem obdobju, zadnjih pet tekem, je zaznana tudi višja minutaža mlajših Slovencev in sicer igrajo na tekmo po 14 minut (Radović), 15 minut (Glas) in 17,5 minut (Ščuka).

Nasprotnik v Tivoliju bo Cibona, ki je slabo začela sezono v ABA ligi, saj je zabeležila pet zaporednih porazov. Po tem nizu so se pobrali, saj so na naslednjih sedmih tekmah, kar petkrat slavili, od tega trikrat v gosteh pri Krki, SC Derby in v prejšnjem kolu pri presenečenju letošnje sezone Igokei v Laktaših. Zadnjo zmago so dosegli po menjavi na trenerskem položaju, krmilo je prevzel Dino Repeša, sin Jasmina Repeše.

ENA NA ENA

Na poziciji krilnega centra bosta bila dvoboj dva mlajša igralca – Tomislav Buljan in Rok Radović. Tomislav Buljan je prišel nazaj na Hrvaško po epizodi pri Joventutu oz. podružniškem klubu Pratu in letos igra odlično sezono v regionalnem tekmovanju, saj na tekmo doseže v 27 minutah po 10,5 točke in 6 skokov. Rok, ki se je izkazal v pripravah na sezono, po bolezni ušesa igra vedno več, saj je v zadnjih 4. kolih ABA lige prebil na parketu več kot 22 minut na tekmo in v tem času dosegel po 7,7 točke in 4,5 skokov.

Več iz rubrike

Napovedi tekem