Išči

Domači dvoboj z Bešiktašem

Predvajaj epizodo

Zasedbo Cedevite Olimpije v Eurocupu čaka nova priložnost za krstno zmago, v torek ob 18.30 uri igrajo v Stožicah proti Bešiktašu. V sklopu Veselega decembra (ali kot posledica slabih rezultatov v evropskem tekmovanju) pri klubu polnijo (prazne) Stožice na način, da sezonskim imetnikom vstopnic ponujajo dve dodatni brezplačni vstopnici ter še prost vstop uporabnikom aplikacije zvestobe 6. Zmaj. Tako da si le naložite aplikacijo 6. Zmaj in pridite na prost ogled tekme.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

Zmaji prihajajo na tekmo z lepo popotnico, z zmago na slovenskem derbiju proti Krki v Tivoliju. V prijetnem, družinskem vzdušju je izredno tekmo odigral Karlo Matković, ki je poleg 23 točk,  8 skokov, zalepil kar 9 blokad, največ na posamezni tekmi v zgodovini regionalnega tekmovanja. Igralci Simoneja Pianigianija so nadzorovali potek tekme in pokazali atraktivne poteze, kar je vzpodbudno pred novo preizkušnjo v Evropskem pokalu.

Nasproti jim bo stal Bešiktaš, ki velja za izjemno fizično, močno ekipo, kar ni po godu Ljubljančanom (spomnimo se tekme z Zadrom). V evropskem tekmovanju so na izkupičku šestih zmag in petih porazov, katerih večino, tri, so zbrali na zadnji treh tekmah proti Hapoelu, Joventutu in Prometeyu. V domačem državnem tekmovanju pa blestijo proti tekmecem iz Eurolige, saj so premagali tako Fenerbahče, kot v zadnjem kolu še Anadolu Efes.

ENA NA ENA

Prot Anadolu Efesu je blestel stari nasprotnik Zmajev Derek Needham, ki je igral proti Cedeviti Olimpiji v dresu Mornarja, Bursaspora in sedaj Bešiktaša. Dosegel je 19 točk, 4 skoke in 3 podaje, v Evropskem pokalu pa v povprečju na tekmo doseže 11 točk, 4 podaje in 2 skoka. V dresu Cedevite Olimpije bo v obrambi zadolžen za njega Justin Cobbs, ki v Eurocupu na tekmo doseže po 14 točk, 3,5 podaje in 3 skoke.

Več iz rubrike

Napovedi tekem