Išči

Slovenski derbi v ABA ligi

Predvajaj epizodo

Zasedba Cedevite Olimpije v soboto, 16. 12. 2023, ob 15. uri gosti drugega slovenskega predstavnika v ABA ligi, Krko iz Novega mesta. Tekma se bo odvila v hramu slovenske košarke, Hali Tivoli.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

Zmaji so med tednom zabeležili že 11 poraz v Eurocupu, saj so izgubili na zahtevnem gostovanju v Badaloni. Potrebno je priznati, da so odigrali solidno tekmo, saj so bili celotno tekmo izenačeni s Španci in so tudi imeli met za zmago, ki pa ga je Cobbs žal zgrešil. Poleg poraza je Ljubljančane prizadela še poškodba Amadou Sowa, ki si je strgal križne vezi in že zaključil letošnjo sezono. Pozitivna novica pred slovenskim derbijem je, da se v ekipo vrača Jones.

Krka, novinka v ABA ligi, je začela sezono na regionalni sceni udarno, z zmago proti FMPju. Nadaljevanje sezone ni bilo tako uspešno, saj so na naslednjih 10 tekmah zabeležili kar devet porazov. Novomeščane je nazadnje okrepil izkušeni Darko Planinić, ki bo predstavljal veliko nevarnost za Ljubljančane pod košem, saj so v zadnjem času zaradi poškodb (Shaskov, Sow) in ob odhodu (Mahalbašić) na teh mestih še posebej ranljivi.

ENA NA ENA

Najboljši strelec Krkašev je Leon Stergar, ki iz sezone v sezono v dresu Krke napreduje in bo kmalu lahko konkuriral za dres v državnem grbu. Na tekmo v ABA ligi doseže 12 točk, 4 skoke in 2 asistenci. Nasproti mu bo stal leto mlajši Gregor Glas, ki pod Simone Pianigianijem ne pride do stalne minutaže na tekmah in tako do sedaj ni pokazal vsega kar zna oziroma kar se od njega pričakuje. V regionalnem tekmovanju igra 11 minut na tekmo, kjer doseže 3,5 točke in 1,5 skoka na tekmo.

Več iz rubrike

Napovedi tekem