Išči

V gosteh v Badaloni

Predvajaj epizodo

Zasedbo Cedevite Olimpije v Eurocupu čaka naslednja tekma, v sredo ob 20.15 uri igrajo proti Joventutu iz Badalone. Zmaji so še edina ekipa v Eurocupu, ki še ni zabeležila zmage in morebiti bodo  krstno zmago dosegli na zahtevnem gostovanju v Kataloniji, Španiji.

PHOTO: ABA League j.t.d. / Dragana Stjepanovic

Igralci Simone Pianigianija prihajajo na tekmo z zmago na gostovanju v Baru, kjer so premagali ekipo Mornarja. Tako so prekinili niz treh zaporednih porazov v vseh tekmovanjih. Poleg dobre popotnice pred 11. kolom Eurocupa še upanje na morebitno zmago predstavlja spomin na izredno napet obračun Joventuta in Cedevite Olimpije v 2. kolu v Stožicah, ko so Španci zmagali po podaljšku s košem Feliza v zadnjih sekundah tekme. Odlično tekmo sta odigrala Cobbs s 28 točkami in Blažič s 24 točkami.

Joventut je letos v evropskem tekmovanju pri petih zmagih in porazih. Velja omeniti, da sta ob poškodbah soigralcev redno priložnost začela dobivati izredno talentirana mladeniča – Portugalec Ruben Prey (letnik 2005) in Hrvat Michael Ružić (letnik 2006), ki zadnje tekme začenjata v prvi postavi. Španci so v zadnjem obdobju v odlični formi, saj imajo štiri zaporedne zmage v vseh tekmovanjih, premagali so evroligaško Baskonio, Prometey, Bešiktaš in Obradorio.

ENA NA ENA

Krvnik Cedevite Olimpije Andres Feliz je eden boljših igralcev Joventuta v letošnji sezoni, saj dosega v evropskem tekmovanju na tekmo po 13 točk, 4 skoke in asistence ter ukrade 2,5 žoge. Nasproti mu bo stal Jaka Blažič, ki ima s Felizem neporavnane račune, saj mu je na tekmi v Stožicah ušel ob akciji za zmagovalni koš. Blažič je po odhodu Prepeliča najboljši strelec Cedevite Olimpije v Eurocupu s 16 točkami na tekmo, ima pa tudi izreden odstotek meta za 3, saj zadeva trojke z 51% uspešnostjo.

Več iz rubrike

Napovedi tekem