Išči

Znova na zmagovalne tirnice?

Predvajaj epizodo

Zasedba Cedevite Olimpije v soboto ob 17. uri gostuje v črnogorskem Baru pri Mornarju v 11. kolu ABA lige. Gre za srečanje ekip, ki imata vsaka svoj niz porazov, tako da bo želja po zmagi z obeh strani velika.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

Zmaji prihajajo na tekmo po treh porazih pred domačimi gledalci, saj so v Eurocupu klonili proti Parisu in Hapoelu, med evropskima porazoma pa še proti Zadru v regionalnem tekmovanju. Med igralci Simone Pianigianija več ni Klemna Prepeliča, ki se je preselili v turški Galatasaray, po mnogih poškodbah v tej sezoni in samo treh odigranih tekmah pa bo v Baru znova zaigral Nikola Radičević. Manjkala bosta tudi dve orožji pod košem, Shaw Jones in zadnji prišlek Mahalbašić, ki do sedaj ni veliko igral. Ekipa Cedevita Olimpija nujno potrebuje zmago, da malo utiša kritike, ki krožijo in se predvsem pišejo v nacionalnih medijih.

Mornar-Barsko zlato je v letošnji sezoni najslabša ekipa v ABA ligi, saj je zabeležila le eno zmago proti Krki v domači dvorani. Trenutno so v nizu petih zaporednih porazov, nazadnje so klonili proti Igokei za 20 točk. Družina Pavičević (Đorđije je predsednik, Lazar (sin) je direktor, Mihailo je trener) poizkuša slabo formo popraviti z novimi okrepitvami, saj so v zadnjih treh tednih podpisali kar pet novih igralcev (Dunn-Martin, Hunt, Weathers, Bursać in Luković). Na burno poslovanje Mornarja kaže tudi število igralcev, ki je obleklo dres Barskega zlata in zaigralo vsaj na eni tekmi v tej sezoni – 19 igralcev (jutri bo še prvič zaigral Hunt, tako da bo omenjeno število kmalu 20).

ENA NA ENA

Eden redkih igralcev pri Mornarju v tej sezoni, ki je odigral vseh 10 kol, je Tay Waller, 35 letni ABA ligaški veteran. Letos igra sedmo sezono v regiji (tri je preživel pri Igokei, četrto pa sedaj pri Mornarju) in ima kljub letom solidno statistiko, saj doseže na tekmo 9 točk, 3 skoke, 1,5 asistenc in 1,5 ukradenih žog. Nasproti mu bo stal Jaka Blažič, ki igra letos (spet) kapetansko, saj doseže na tekmo 15,4 točke, 5 skokov in 1,6 asistenc. 

Več iz rubrike

Napovedi tekem