Išči

Naslednja evropska tekma (priložnost)

Predvajaj epizodo

Zasedbo Cedevite Olimpije v sredo ob 18.30 uri v Stožicah v okviru Eurocupa čaka začetek druge polovice rednega dela s tekmo proti Hapoelu Shlomo Tel Aviv. Tako celoten klub Cedevite Olimpije kot navijači upajo, da sv. Nikolaj (Miklavž) prinese darilo – prvo zmago v evropskem tekmovanju.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

Zmaji prihajajo na tekmo z nepričakovanim domačim porazom v ABA ligi proti Zadru, ki je skazil zaporedni niz zmag v regionalnem tekmovanju. Zmaji imajo v letošnji sezoni iz tekme v tekmo (neverjetne) probleme s sestavo ekipe, saj ne mine teden, ko se nekdo ne poškoduje. Tako je že pred tekmo z Zadrom odpadel najboljši oz. edini igralec pod košem v zadnjem času Shawn Jones, ki bo predvidoma odsoten dva tedna. Dodatno še ni znana situacija z rekonvalescenti Matkovićem, Shaskovom, Ščuko in Radičevićem, trener Simone Pianigiani pa je na tiskovni konferenci po zadnji tekmi ABA lige potarnal, da imata težave s hrbtom tako Prepelič kot Blažič.

Nasprotnik na sredini tekmi bo Hapoel Shlomo Tel Aviv, ki je bil donedavnega brezdomec, saj je po tekmi prvega kola 3. oktobra in prepričljivi zmagi nad Ljubljančani s 100:73, v Izraelu nastopilo vojno stanje zaradi situacije v Gazi. Moštvo Hapoela je zadnja dva meseca potovalo po Evropi od dvorane do dvorane, živelo v hotelih, domače tekme v Eurocupu pa igra(lo) v Beogradu pred praznimi tribunami. V državnem tekmovanju pa ni bilo odigranih nobenih tekem do preteklega vikenda, ko so na domačih, izraelskih, tleh premagali ekipo Be’er Sheve s 95:78. Je pa Hapoel, kljub igranju samih »gostujočih« tekem, ena boljših ekip v skupini, saj ima po 8 odigranih tekmah (tekmo 2. kola še bodo odigrali) šest zmag in dva poraza (poraza so doživeli proti Prometeju in Parizu).

ENA NA ENA

Na prvi tekmi proti Zmajem se je izkazal center Jaylen Hoard, ki nima ekstremne višine (visok je 204 cm), je pa izjemno skočen in navdušuje z zabijanji. Na omenjeni tekmi je dosegel 18 točk, povprečno pa dosega po 17,4 točke na tekmo in je prvi strelec Hapoela. Dodatno še pobere 5,1 skokov, poizkuša pa tudi z meti za 3, kjer je do sedaj polovično uspešen, saj je dosegel 4 trojke ob 8 poskusih. Nasproti mu bo stal Karlo Matković, ki pri Zmajih nosi največje breme pod košem in igra največ minut, kar se mu kaže z bolečinami hrbta, zaradi katerih ni odigral nekaj zadnjih tekem pred Zadrom. V Eurocupu ima povprečje 10 točk, 6 skokov in 2 blokadi na tekmo.

Več iz rubrike

Napovedi tekem