Išči

Po šesto zaporedno zmago v ABA ligi

Predvajaj epizodo

Zasedbo Cedevite Olimpije v nedeljo ob 17. uri v Stožicah v okviru ABA lige čaka tekma z Zadrom za nadaljevanje niza zaporednih zmag.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Zmaji prihajajo na tekmo z novim porazom v Eurocupu, kjer so po prvi polovici rednega dela še edino moštvo brez zmage, z devetimi zaporednimi porazi. Zadnji poraz so doživeli proti Parisu Basketball, ki je pokazal zakaj so na vrhu skupine. Parižani so igrali agresivno, hitro igro ter opravljali hokejske menjave (tudi štiri igralce naenkrat), kar je bil previsok tempo za Ljubljančane, ki jim je v zadnji četrtini pošla sapa in so klonili s 77:96. Najboljši strelci pri Zmajih so bili Cobbs z 21, DJ Stewart s 17 in Blažič s 14 točkami.

Nasprotnik Cedevite Olimpije v nedeljo, ob prijetnem terminu za družinski obisk tekme, bo Zadar, ki v hrvaški ligi ne pozna poraza in ima 11 zmag, v ABA ligi pa ima 4 zmage in 5 porazov. Zmage je zabeležil proti Mornarju, Krki, Ciboni in Splitu, tako da še v tej sezoni niso pobrali odmevnega skalpa. Še najbližje so bili v zadnjem kolu, ko so pri presenečenju letošnje sezone regionalne lige Igokei v Laktaših ob polčasu vodili za 16 točk, minuto pred koncem pa za 5 točk. Ni pa bilo dovolj za zmago, saj se je v zadnji minuti Igokea na krilih lanskoletnega Zmaja Jeremića vrnila in po podaljšku slavila s 100:94.

ENA NA ENA

Alfa in omega Zadra je lanskoletni MVP ABA lige, Luka Božič, ki tudi v letošnji sezoni dosega brutalne številke – je najboljši strelec lige s 25,3 točkami na tekmo, drugi skakalec lige s 9 skoki na tekmo, šesti asistent lige s 5,5 asistencami na tekmo in osmi kradljivec lige s 1,4 ukradenimi žogami na tekmo. Seveda ima z naskokom največjo valorizacijo oz. indeks od vseh igralcev v ligi v višini 35,9 (drugi je Prepelič s štirimi tekmami manj v višini 23,4). Nasprotnik, ki ga bo poizkusil omejiti na nedeljski tekmi je DJ Stewart, ki je po dosedanjem poteku sezone verjetno najboljša tuja okrepitev pri Zmajih, saj kljub temu, da prvič igra v Evropi, navdušuje z igro v napadu, kjer kaže dobro sposobnost igre ena na ena ter tudi z dobro obrambo, kar je posledica dolgih rok.

Več iz rubrike

Napovedi tekem