Išči

Gostovanje najboljše ekipe v skupini

Predvajaj epizodo

Zasedba Cedevite Olimpije v sredo ob 18.30 uri v Stožicah v okviru Eurocupa gosti najboljšo ekipo v skupini, Paris Basketball. Gre za ekipo, ki igra izredno hitro košarko in dosega po neverjetnih 96 točk na tekmo.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Zmaji prihajajo na tekmo z eno boljših popotnic, z neverjetno zmago na parketu Morače, kjer so proti Budućnosti zmagali v zadnji sekundi dvoboja. Na tekmi, kjer so skozi celo tekmo zaostajali, so na krilih Stewarta, preudarne igre Cobbsa na zaključku tekme ter borbenosti Jonesa, ki je zabeležil dvojnega dvojčka in dosegel odločilen koš prekinili desetletno prekletstvo Morače. Bistveno vprašanje pred devetim kolom evropskega tekmovanja je, ali lahko zmagovalni momentum iz ABA lige (pet zaporednih zmag) prenesejo na tekmo Eurocupa, kjer so do tega trenutka zabeležili neverjetnih osem zaporednih porazov.

Nasprotnik za dosego krstne zmage bo najtežji mogoč, in sicer Paris Basketball, ki je zabeležil le en poraz v Eurocupu proti Besiktasu (63:68) v zadnjem kolu (na tej tekmi so dosegli kar 38 točk manj od tedanjega povprečja, ki je bil 101 točk na tekmo). Ekipo, ki jo je pred sezono prevzel Finec Toumas Iisalo, je doletela celovita prenova, ki pa dejansko to ni bila, saj je trener pripeljal s sabo v Pariz kar šest igralcev iz prejšnjega kluba Telekom Baskets Bonn. Bonn je v lanski sezoni dosegel odlične rezultate, saj je končal redni del nemškega državnega tekmovanja na prvem mestu, igral v finalu nemškega prvenstva ter osvojil košarkarsko Ligo prvakov. Med igralci, ki so prišli skupaj s trenerjem, je tudi trojni MVP (MVP rednega dela nemškega prvenstva in Lige prvakov ter MVP F4 Lige prvakov) nizkorasli, 175 cm visok TJ Shorts.

ENA NA ENA

Čeprav niti igre Parisa vodi omenjeni TJ Shorts, ne velja pozabiti na enega boljših igralcev iz klopi (Sixth man) v evropskem tekmovanju Nadir Hifija. Mladi 21-letni Francoz je najboljši strelec ekipe s 17,6 točke na tekmo s visokim odstotkom meta za 3 (44%). Nasproti mu bo stal Klemen Prepelič, ki tako kot Hifi prihaja iz klopi in ima povprečje točk 17,4 ter 9,6 asistenc na tekmo, kar je posledica izostanka organizatorjev igre. S povratkom Cobbsa se bo Prepelič lahko osredotočil na vlogo strelca, kar je bilo že vidno proti Londonu, ko je dosegel pet trojk (tudi tri zaporedne v tretji četrtini).

Več iz rubrike

Napovedi tekem