Išči

Prekletstvo Morače

Predvajaj epizodo

Zasedbo Cedevite Olimpije v soboto ob 19. uri čaka gostovanje v Podgorici proti Budućnosti VOLI na zakletem parketu Morače, kjer je nazadnje slavila davnega 18. novembra 2013 po čudežnem metu Jaka Vladovića v zadnji sekundi tekme.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Ljubljančani odhajajo na gostovanje po novem porazu v Eurocupu, kjer so že klonili osmič v tej sezoni. Proti London Lionsih so prikazali borbeno igro, ki pa žal ni dovolj za prvo zmago v evropskem tekmovanju. Izkazali so se zunanji igralci, Prepelič z 23 točkami in 11 asistencami, DJ Stewart s 16 točkami in Blažič s 15 točkami. Cobbs je resda dosegel 19 točk, ampak ni bil na nivoju iger iz preteklosti, ko je igral v dresu nasprotnika Zmajev, Budućnosti. 

Budućnost je pred letošnjo sezono javno napovedovala naskok na vrh Eurocupa in ABA lige ter v skladu s tem pripeljala eminentna košarkarska imena (dva udeleženca najboljše peterke italijanske lige, igralca iz NBA, boljše strelce iz EC,…). Ne gleda na poimensko močno ekipo je Budućnost začela sezono s slabimi rezultati, saj je na 15 tekmah zabeležila sedem porazov (razmerje v ABA ligi ima kot Olimpija – 6 zmag in 2 poraza; v EC pa 2 zmagi in 5 porazov) in posledično je dobil nogo glavni trener Petar Mijović. Nasledil ga je slovenski strateg Andrej Žakelj, ki se je preselil v Budućnost iz mestnega »tekmeca« SC Derby (pred vstopom v ABA ligo je bil SC Derby filiala Budućnosti) , s katerim je letos osvojil ABA Superpokal.  Na prvi tekmi je Žakelj z Budučnostjo v Moraći dosegel zmago po podaljšku, ko so po napetem dvoboju premagali ekipo Dolomiti Trento.

ENA NA ENA

Na omenjeni tekmi se je izkazal Wright McKiley IV, ki je dosegel 22 točk. Gre za nizkoraslega (180 cm) organizatorja igre, ki je bil v lanski sezoni soigralec Luka Dončića pri Dallas Mavericks. V ABA ligi povprečno dosega okrog 15 točk in 4 asistence. Nasproti mu bo stal (ex) ljubljenec navijačev Budućnosti Justin Cobbs, ki je zaradi poškodbe v ABA ligi odigral le pet tekem, s podobno statistiko kot Wright – dosega okrog 14 točk in 4 asistence. Glede na to, da je Cobbs proti Cedeviti Olimpiji vedno odšel iz parketa Morače z dvignjeno glavo, upajmo, da bo tako tudi v soboto, ampak tokrat v dresu Zmajev.

Več iz rubrike

Napovedi tekem