Išči

London Calling

Predvajaj epizodo

Po idealnem športnem ponedeljku v ŠRC Stožice čaka zasedbo Cedevite Olimpije že po dobrih 48 urah od tekme s Partizanom naslednji dvoboj, gostovanje v Londonu, kjer se bodo za premierno zmago v Eurocupu ob 20.30 uri pomerili z Lionsi.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Zmaji odhajajo na tekmo z izredno popotnico, z zmago proti evroligašu Partizanu. Na tej tekmi so prikazali do sedaj najboljšo igro in energijo v letošnji sezoni, k čemer je pripomogla tudi vrnitev (pr(a)vega) organizatorja igre Justina Cobbsa. Pred tekmo z Levi imajo igralci Simoneja Pianigianija, katerega tiskovne konference so postale pravi šov, velike težave pod košem, saj bo kot že napovedano manjkal Karlo Matković in tudi Shaskhov, ki ne sme v London zaradi administrativnih razlogov (beri: ker je Rus). Tako bo še večjo breme igre pod košem prevzel Jones, ki se je več kot odlično boril s centri Partizana, ter Sow, Ščuka in Radović.

Levi iz Londona, ki so na evropsko sceno prišli pred štirimi leti, v Eurocupu pa sodelujejo drugo leto zapored, so po raznih napovedih prišli v EC primarno z namenom da se odpre novi trg, na katerega se bo širila organizacija Euroleague. Rezultatsko Londončani niso taki eksoti, kot bi se pričakovalo, saj so lani prišli iz skupine, letos pa so pri vrhu le-te, saj imajo 5 zmag in 2 poraza. Oba poraza so zabeležili doma proti Parizu in Hapoelu, na gostovanjih so še brez poraza (na zadnjih dveh gostovanjih so premagali tako Joventut kot Besiktas), tako da čaka Zmaje vse prej kot lahek zalogaj.

ENA NA ENA

Čeprav imajo Londončani v kadru Sama Dekkerja, ki ga pozna marsikateri košarkarski navdušenec (letos je odigral samo dve tekmi v EC) in druge Američane, velja izpostaviti Irca Conorja Morgana. Gre za krilnega centra, ki v 24 minutah doseže po 12 točk, 6 skokov in 2 asistenci. Je podoben profil kot Amadou Sow, ki žal ne kaže takih predstav kot jih je v pripravljalnem obdobju in še vedno čakamo na njegov dokončen preboj na evropski sceni (povprečno v 27 minutah doseže 8 točk in 6 skokov).

Več iz rubrike

Napovedi tekem