Išči

Športni praznik v Stožicah

Predvajaj epizodo

V ponedeljek, 20. 11. 2023, bosta v ŠRC Stožice potekala izjemna športna dogodka – nogometna reprezentanca bo proti Kazahstanu lovila uvrstitev na Evropsko prvenstvo, zasedba Cedevite Olimpije pa bo ob 17.30 uri poskusila nadaljevati niz neporaženosti proti Partizanu na domačem parketu.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Igralci Simoneja Pianigianija so z novim (sedmem) porazom v Eurocupu proti Hamburgu postali najslabša ekipa v svoji skupini in skupaj s Slaskom iz Vroclava najslabša ekipa v celotnem tekmovanju. Za dodatne skrbi zmajev so poskrbele bolečine v hrbtu Karla Matkovića, ki ni odigral drugi polčas proti Hamburgu in ga ne bo v kadru proti Partizanu ter predvidoma še naslednji dve tekmi. Kanček pozitivnega so Zmaji prikazali z neverjetnim jurišem v zadnji četrtini, ko so skoraj uspeli izničiti 28 točk Hamburžanov ter vrnitev prvega organizatorja igre Justin Cobbsa, za katerega se pričakuje, da bo odigral proti udeležencu Eurolige iz Beograda.

Beograjski velikan prihaja v Ljubljano po napornem dvojnem programu v Euroligi, kjer je zabeležil gostujoči poraz proti Bayernu in domačo zmago proti Albi. Partizan se kot Zmaji, sooča s poškodbami, na zadnji tekmi je, poleg dlje časa odsotnega Kevina Panterja, manjkal Alen Smailagić, dodatno pa se je proti Albi poškodoval Uroš Trifunović. Partizan ima v regionalni ligi enako razmerje zmag in porazov kot Zmaji in sicer, pet zmag ter dva poraza. Zadnji poraz so Beograjčani doživeli v zadnjem kolu ABA lige, ko so pred domačimi gledalci klonili proti Igokei iz Laktašev ter bodo tako proti ljubljanski zasedbi dodatno motivirani.

ENA NA ENA

Zanimivo, da najboljši igralec v regionalni ligi pri Partizanu ni zunanji igralec, npr. Avramović, Punter, Nunnally, temveč je to Frank Kaminsky, ki povprečno v 16 minutah na tekmo zabeleži 12,5 točke, 4 skoke, 2 asistenci z odličnim metom za 3 (54%.) Gre za prišleka iz NBA, ki je bil izbran kot 9. po vrsti na naboru leta 2015, ter je po solidnem začetku pri Sršenih (Charlotte Hornets) in karieri pri raznih klubih v NBA po slabi lanski sezoni izpadel iz načrtov ekip iz NBA. Kaminsky bo predstavljal Zmajem visoko oviro, saj bo manjkal prvi center Matković, in bo tako več priložnosti dobil Aleksander Shaskov. Mladi Rus, ki se je košarkarsko razvijal pri Heliosu iz Domžal in tekoče govori slovensko, je odlično izkoristil zadnjo priložnost v Eurocupu, saj je v 15 minutah zbral 5 točk, 8 skokov in 2 blokadi. Za Shaskova bo tekma proti Partizanu in Kaminskemu predstavljala dodatno priložnost za napredovanje ter oder, da predstavi domači publiki svoj dober met od daleč.

Več iz rubrike

Napovedi tekem