Išči

Čas je za prvo zmago Zmajev v Eurocupu

Predvajaj epizodo

V sredo ob 18.30 uri se bosta v Stožicah pomerili zadnje uvrščeni ekipi skupine A – Cedevita Olimpija in Veolia Towers Hamburg. Gre za ekipi, ki v letošnji sezoni še nista okusili slasti zmage in tako se zasedbi Cedevite Olimpije ponuja idealna priložnost za prvo zmago v evropskem tekmovanju.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Zmaji se bodo s Hamburgom pomerili z dobro mero samozavesti, saj so v soboto na gostovanju pri FMP Soccerbet zabeležili prvo zmago v gosteh v letošnji sezoni. Poleg standardno dobri igri Klemna Prepeliča, ki je spet navdušil s kar 14 asistencami in Karla Matkovića, ki se spopada z bolečinami v hrbtu, je tekmo sezone odigral kapetan Jaka Blažič. S 24 točkami, 7 skoki in indeksom 31 si je priigral naziv najkoristnejšega igralca sedmega kroga rednega dela sezone v ABA ligi.

Hamburg Towers so kot Zmaji v Eurocupu zabeležili šest porazov, med njimi kar tri poraze s po več kot 30 točk razlike. So med slabšimi skakalnimi moštvi v Eurocupu, pobere namreč najmanj skokov pod košem (kot zanimivost jih največ pobere Cedevita Olimpija). Boljše predstave kažejo v nemškem državnem prvenstvu, kjer ima izkupiček štirih zmag in treh porazov. Zadnjo zmago so dosegli v soboto na gostovanju pri ekipi Göttingen, ki so ga premagali po dveh podaljških (118:123). 

ENA NA ENA

Najboljši igralec tako v nemškem prvenstvu kot v evropskem pokalu Hamburžanov je Aljami Durham, ki ima v Evropi povprečje 12 točk, 4 asistenc in 3 skokov. Odlikuje ga dober odstotek meta za 3 točke, ki je boljši kot njegov odstotek meta za 2 točki (55% proti 48%). Nasproti mu bo stal Klemen Prepelič, ki slovi po dobrem metu za 3 točke, česar pa v dresu Cedevite Olimpije (še) ni opravičil (odstotek meta za 3 v EC ima 22%), saj se osredotoča na razigravanje soigralcev, in sicer beleži neverjetnih 11 asistenc na tekmo.

Več iz rubrike

Napovedi tekem