Išči

V Beograd po prvo zmago v gosteh

Predvajaj epizodo

Zasedba Cedevite Olimpije v letošnji sezoni še ni zabeležila gostujoče zmage in naslednja priložnost bo v Beogradu, kjer se bo na Martinovo, 11. 11. 2023, ob 17. uri pomerila z ekipo FMP Soccerbet.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Zmaji odhajajo na gostovanje z relativno dobro popotnico, saj so se na gostovanju v Benetkah proti favorizirani ekipi Umane Reyer Venice predstavili v dobri luči in vodili večino tekme. Žal so na koncu tekme, tudi zaradi velike minutaže določenih igralcev, popustili ter doživeli poraz. V ABA ligi imajo igralci Cedevite Olimpije niz dveh zmag, kjer so premagali SC Derby in Borac iz Čačka. Za nadaljevanje tega niza bodo Ljubljančani spet računali na stratega Simoneja Pianiganija, ki se vrača po dvotedenski odsotnosti zaradi bolezni.

Niz dveh zaporednih zmag v ABA ligi ima tudi zasedba FMP Soccerbet, ki je po zmagi proti Splitu doma, na tekmi zadnjega kola premagala Igokeo v gosteh v Laktaših. Tekmo so dobili v zadnji sekundi, potem ko je Bojan Subotić po (bizarno) slabi obrambi Igokee po zgrešenem prostem metu Atića, položil v koš. Na račun košarkarjev Cedevite Olimpije gre letošnja slaba forma Beograjčanov na domačem parketu, saj so doživeli kar tri poraze na štirih domačih tekmah (proti Krki, Megi in Crveni Zvezdi).

ENA NA ENA

Pri FMPju letos izstopa mladi 22-letni branilec Hugo Besson, ki se je tik pred začetkom sezone nepričakovano preselil v Železnike, saj je po igranju v poletni ligi za Milwaukee Bucks, ki držijo njegove pravice za NBA, preživel celotne priprave pri Baskonii iz Vitorie. V ABA ligi ima povprečje 15,3 točke, zaznamujejo pa ga, kot pričakovano za mladega igralca, nekonstantne predstave, saj ima tekme s po več kot 20 točk na tekmo ter tudi tekmi, kjer je dosegel le po 2 oziroma 8 točk. Pokrival ga bo Jaka Blažič, ki je v letošnji sezoni po dobrem začetku in kapetanskemu bodrenju soigralcev padel v formi. Pri Jaki je za izpostaviti, da ima v ABA ligi skorajda polovično slabši odstotek meta za 3 kot v Eurocupu (v EC: 48,1%; v ABA: 25,8%), pri čemer ima v ABA ligi tudi dve tekmi, kjer ni zadel trojke (proti CZ 0:5; proti Boracu 0:6).  Drugače pa Jaka beleži v ABA ligi povprečno po 13,3 točke na tekmo, ki je primerljivo s točkami, ki jih je dosegel v prvi epizodi pri Cedeviti Olimpiji (sezona 19/20 po 15,1 točke, 20/21 po 17,2 točke in 21/22 po 14,1 točke).

Več iz rubrike

Napovedi tekem