Išči

V Benetke po krstno zmago v Eurocupu

Predvajaj epizodo

Zasedba Cedevite Olimpije še vedno lovi prvo zmago v Eurocupu in nova priložnost za zmago se ponuja na gostovanju v sosednji Italiji, kjer se bo jutri ob 20. uri pomerila z Umano Reyer Venezia.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Po nizu štirih domačih tekmah sledi najbližje gostovanje v Eurocupu, saj bodo Zmaji potovali le okrog 250 km do Benetk. Niz domačih tekem je bil neuspešen v evropskem pokalu, saj so igralci Cedevite Olimpije zabeležili dva poraza, uspešen pa v ABA ligi, kjer je zasedba, ki jo zadnje tekme vodi Andrea Turchetto, premagala SC Derby in Borac iz Čačka. Za zmago proti Boracu so se Ljubljančani morali krepko potruditi, saj so igralci Boraca pretili do konca tekme in kot zanimivost velja omeniti, da Borac na celotni tekmi ni zadel trojke. Najboljšo tekmo sezone z indeksom 27 je odigral Karlo Matković, ki po prihodu Klemna Prepeliča kaže vedno boljše predstave in je na vseh tekmah po prihodu Prleta presegel mejo 10 točk, proti Boracu 18 točk.

Nasprotnik Cedevite Olimpije v šestem kolu Eurocupa bo ekipa Umana Reyer Venezia, ki je ena od razočaranj evropskega tekmovanja, saj je imela pred sezono velike ambicije, po petih kolih pa ima na spisku le eno zmago. Drugačen obraz pa igralci pod vodstvom Nevena Spahije, ki je bil pred podpisom v Benetkah večkrat viden na tekmah v Stožicah, kažejo v italijanskem prvenstvu, kjer so dosegli pet zmag ter en poraz, ki so ga zabeležili preteklo nedeljo proti Pistoii. O rezultatih in igri Benečanov se v letošnji sezoni v evropskem košarkarskem medijskem prostoru bolj malo govori, saj je v ospredju saga z Bruno Caboclom, ki kljub veljavni pogodbi z ekipo noče igrati za Benečane in hoče v Euroleague, kjer naj bi podpisal za Partizan.

ENA NA ENA

Najboljši igralec Umane Reyer Venezie v evropskem pokalu je center Amedeo Tessitori, ki kaže raznovrstno igro, saj na tekmo doseže po 14 točk z impresivnim metom za 3 s kar 40% uspešnostjo prav tako zbere po 6 skokov, 3 asistence, blokado in ukradeno žogo. Nasproti mu bo stal Karlo Matković, ki je kot omenjeno v vedno boljši formi v napadu, v obrambi pa blesti pri blokadah, saj je s povprečjem 2,2 blokade na tekmo, skupaj z Paolom Biligho, najboljši bloker Eurocupa.

Za konec pa vljudno vabljeni na ogled tekme proti Venezii v Pivovarno LOO-BLAH-NAH (Cesta 24. junija 25, 1000 Ljubljana), kjer bo med tekmo pivo 10% off.

Več iz rubrike

Napovedi tekem