Išči

Za konec domačega niza tekem proti Borcu

Predvajaj epizodo

Košarkarje Cedevite Olimpije čaka četrta zaporedna domača tekma, ki bo v soboto ob 19:00 uri, proti Borcu iz Čačka. Po novem porazu v Eurocupu sledi tekma v ABA ligi, kjer Zmaji upajo na četrto zmago v sezoni.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Po desetih odigranih tekmah v sezoni (ABA liga, Eurocup) imajo varovanci Simoneja Pianigianija, ki jih zadnje tekme vodi glavni pomočnik Andrea Turchetto, izkupiček treh zmag in kar sedem porazov, od tega same poraze v Eurocupu. V ABA ligi so neuspešni na gostujočem terenu (poraza proti Crveni Zvezdi in Igokei), zmagujejo pa na domačih tleh, kjer so premagali Mego MIS, Split in SC Derby. Za nadaljevanju tega niza jim bo nasproti stal Borac iz Čačka.

Borac je v prvih dveh kolih ABA lige zabeležil dve zmagi, sledili pa so trije porazi. Cedevita Olimpija bo morala biti pozorna v napadu, saj je Borac ekipa, ki ukrade največ žog v ligi ter v obrambi pod košem, saj so statistično ekipa, ki največ meče za dve točki.

ENA NA ENA

Pri Borcu izstopa atletski Ja’von Franklin, ki igra na poziciji krilnega centra in povprečno zabeležuje 12 točk in 8 skokov na tekmo. Na parketu ga bo pokrival Amadou Sow s povprečjem v ABA ligi 10 točk in 5 skokov, ki bo lahko v prihodnje zanimiv igralec za ekipe višjega ranga od Olimpije, ampak trenutno ga žal zaznamuje (pre)veliko variiranje forme.

Več iz rubrike

Napovedi tekem