Išči

Zmaji v Stožicah proti Volkovom

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije še vedno čakajo na prekinitev uroka porazov v Eurocupu. Kot prikladno imajo novo priložnost na dan čarovnic, ko se bodo v petem kolu tekmovanja v Stožicah ob 18.30 uri pomerili z litvansko ekipo BC Wolves.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Ljubljanska zasedba, ki jo zaradi (skrivnostnih) zdravstvenih težav Simoneja Pianigianija vodi glavni pomočnik Andrea Turchetto, vstopa v peti krog Eurocupa z dobro popotnico, zmago nad SC Derbyjem (102:93). S to zmago se je prekinil niz treh zaporednih porazov v vseh tekmovanjih proti Bešiktašu, Igokei in Prometeyu. Organizacijsko palico v kadru zeleno-belih je ob poškodbah Cobbsa in Radičevića uspešno prevzel zadnji prišlek v ekipo, Klemen Prepelič, ki je na obeh odigranih tekmah zablestel s povprečjem 12,5 podaje. Žal predstavlja omenjeno povprečje podaj kar dve tretjini vseh podaj Cedevite Olimpije na teh dveh tekmah in bo tako za prvo zmago v Eurocupu potreben večji doprinos ostalih zunanjih igralcev h kreaciji igre.

Nasprotnik bo litvanska ekipa BC Wolves, ki je nastala lansko poletje in je to poletje razburkala javnost z domnevno selitvijo sedeža v Dubaj. Volkove je med prestopnim rokom okrepil tudi zvezdnik preteklega svetovnega prvenstva Artūrs Žagars (posoja s strani Fenerbahčeja), ki pa je zaradi poškodbe že zaključil s sezono. V četrtem krogu oziroma tretji odigrani tekmi v tekmovanju (tekma z Hapoelom je bila prestavljena) so Litvanci zabeležili zgodovinsko prvo zmago v Eurocupu, ko so na domačem igrišču čudežno, v zadnjih 23 sekundah so nadoknadili 7 točk zaostanka, premagali Bešiktaš.

ENA NA ENA

Glaven adut za prvo zmago litvanskega moštva je bil Tre’Shawn Truman, ki je v zadnjih sekundah tekme dosegel 6 točk, skupaj pa kar 31 točk in je z indeksom 37 postal MVP četrtega kola Eurocupa. Je prvi strelec ekipe s povprečjem 20 točk na tekmo. Nasproti mu bo stal novinec v Evropi, DJ Stewart, ki igra iz tekme v tekmo boljše, v Eurocupu zabeležuje povprečno po 12 točk na tekmo ter predstavlja s svojimi velikim razponom rok v obrambi visoko oviro za nasprotnega igralca.

Več iz rubrike

Napovedi tekem