Išči

Sobotni obračun proti SC Derby

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije se pripravljajo na drugo izmed štirih zaporednih domačih tekem. Po neuspehu proti Prometeju se bodo jutri udarili s SC Derbyjem, ki velja za eno izmed večjih presenečenj letošnje sezone.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Ales Fevzer

Varovanci Simoneja Pianigianija, katerega zaradi slabšega počutja trenutno nadomešča njegov pomočnik Andrea Turchetto, so na preteklih tekmah jadranske lige zabeležili dve zmage (Mega, Split) in dva poraza (Crvena Zvezda, Igokea) in so trenutno precej nizko na lestvici. Zadnji poraz so zabeležili proti Igokei, proti kateri so kljub bledemu začetku dobro igrali v drugi četrtini in držali vajeti igre, a so po polčasu tradicionalno popustili in dovolili, da so se domačini krepko razigrali in napeli mišice proti precej razglašeni zasedbi Cedevite Olimpije. Svetla točka zadnjih dni v taboru Ljubljančanov je zagotovo Klemen Prepelič, ki je že na svoji prvi tekmi po povratku v Zmajevo gnezdo proti Prometeju zabeležil dvojni dvojček (16 točk in 11 asistenc) in s tem pokazal, kako ključna bo njegova prezenca v naslednjih srečanjih. Z njegovim prihodom v igro se je igra Zmajev precej razživela. Manj je individualnih akcij in več je timske igre, kar je bilo zelo pogrešljivo na prejšnjih tekmah. Srečanje s SC Derbyjem bo zelo dobra priložnost, da se ljubljanski kolektiv vrne na zmagovalna pota in s tem vlije prepotrebno motivacijo za naslednji obračun v Eurocupu proti Volkom iz Vilne, kjer drugega kot zmaga ne šteje več.

Moštvo SC Derbyja je pravi hit letošnje sezone. Z izjemnimi predstavami in osvojitvijo Abinega Superpokala so vnesli strah v kosti marsikateremu premožnejšemu moštvu in z doseženim uspehom dali vedeti, da še zdaleč ne iščejo le sredine lestvice. Njihov edini poraz sega v tretje kolo, kjer jih je premagala prav Igokea z 91:82. Najboljši posameznik SC Derbyja je njihova nova stara okrepitev Kenan Kamenjaš, ki v letošnji sezoni prispeva povprečno 12,3 točk na srečanje.

ENA NA ENA

Srečanje med Cedevito Olimpijo in SC Derbyjem bosta med drugimi zaznamovala kapetan Jaka Blažič in ameriški zvezdnik Aubrey Dawkins. Olimpijin branilec bo imel lepo priložnost da se oddolžiti za slabšo končnico proti Prometeju. V letošnji sezoni ABA lige poleg 12,8 točk dosega štiri skoke na tekmo. Nasproti mu bo stal nekdanji igralec Bursasporja, ki svoje najboljše predstave še ni prikazal. Trenutno prispeva povprečno devet točk in dva skoka na srečanje.

Več iz rubrike

Napovedi tekem