Išči

V Stožicah proti neugodnemu Prometeyju

Predvajaj epizodo

Jutri se bodo Zmaji v Stožicah pomerili z ukrajinsko ekipo Prometey, to pa pomeni tudi to, da se v Stožice vrača Marcus Keene, ki je v sezoni 2021/22 kratek čas nosil tudi dres Cedevite Olimpije.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Tine Ruzic

Zasedba Simoneja Pianigianija v nov krog Eurocupa vstopa po porazu proti Igokei (83:72), kjer so Ljubljančani prikazali izredno slabo igro in vse skupaj je zares že kričalo po nekakšnih spremembah v kadru zeleno-belih. V ponedeljek smo Blokadovci že zgodaj zjutraj razveselili navijače, ko smo objavili, da naj bi se Cedevita Olimpija resno zanimala za usluge Klemna Prepeliča, kaj hitro pa je njegov prihod v Zmajevo gnezdo potrdil še vedno dobro obveščeni Donatas Urbonas. Zmaji bodo tako jutri, okrepljeni s Prletom, lovili svojo prvo zmago v Eurocupu.

Nasproti nam bo stal ukrajinski Prometey, ki velja za izredno neugodnega nasprotnika. Letošnjo evropsko sezono so Ukrajinci otvorili s suvereno zmago nad Hamburgom (97:77) nato pa sta sledila dva poraza in sicer proti Bešiktašu in London Lionsom. V Areni Stožice bodo tako lovili svojo drugo zmago v prej omenjenem tekmovanju.

ENA NA ENA

Justin Cobbs in Marcus Keene. Justin je v letošnji sezoni že pokazal s kakšnim znanjem razpolaga. Justin je trenutno, z 19 točkami, tretji strelec Eurocupa in velja za glavni motor igre Zmajev. Na drugi strani mu bo stal Marcus Keene, ki bo na parket Arene Stožice sigurno stopil izredno motiviran. V letošnji izvedbi Eurocupa Marcus dosega 13,3 točke na srečanje k temu pa doda še 4,3 asistence.

Več iz rubrike

Napovedi tekem