Išči

V Laktaših proti Igokei

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v četrtem kolu regionalne lige ABA v Laktaših pomerili z domačo zasedbo Igokee. Zmaji bodo po porazu v Eurocupu imeli lepo priložnost, da se proti Igokei prikažejo v boljši luči in zabeležijo pozitiven rezultat.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Ales Fevzer

Ljubljanska zasedba je na svoji zadnji preizkušnji v jadranski ligi zabeležila visoko zmago na domačem terenu proti Splitu z 97:68. Zmaji so na tekmi prikazali strelsko najboljšo predstavo v letošnji sezoni, kar priča statistika, v katero se je vpisalo prav vseh dvanajst košarkarjev. Najbolje se je izkazal kapetan Jaka Blažič, ki je poleg 20 točk zabeležil sedem skokov. Dvomestno število točk so dosegli tudi Justin Cobbs (16), DJ Stewart (13), Gregor Glas (12) in Karlo Matković (10). Kljub ne najbolj blesteči prvi četrtini se je igra pri ljubljanskem kolektivu začela razvijati v naslednjih tridesetih minutah, kjer so z natančnostjo in agresivno obrambo uspeli povsem deklasirati hrvaško zasedbo. S podobnim pristopom in agresijo bi bili več kot konkurenčni proti Igokei, proti kateri so v letošnji sezoni že igrali v ABA Superpokalu. V četrtfinalnem obračunu so Zmaji zabeležili poraz, zato bodo imeli na jutrišnjem derbiju zelo lepo priložnost za maščevanje in ohranjanje stika z vrhom razpredelnice.

ENA NA ENA

Srečanje med Igokeo in Cedevito Olimpijo bosta zagotovo zaznamovala Justin Cobbs in Stefan Moody. Olimpijin organizator igre je najboljši strelec Zmajev s povprečjem 14,3 doseženih točk na srečanje. Na drugi strani Igokein Američan dosega povprečno 17,3 točk na tekmo. Najboljšo predstavo je prikazal na zadnjem obračunu proti SC Derbyju, kateremu je nasul kar 30 točk.

Več iz rubrike

Napovedi tekem