Išči

Zmaji letijo na zahtevno gostovanje proti Bešiktašu

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije potujejo v Turčijo, kjer jih čaka nova zahtevna preizkušnja. V tretjem kolu Eurocupa se bodo v areni BJK Emlakjet ob 19. uri pomerili z domačo ekipo Bešiktaš. Zmaji bodo na gostovanju imeli novo priložnost, da zabeležijo svojo prvo zmago v letošnji sezoni evropskega tekmovanja.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Ales Fevzer

Ljubljanjski kolektiv v tretje kolo Eurocupa vstopa z zanesljivo zmago nad Splitom v regionalni ligi ABA (97:68) ter minimalnim porazom proti Joventutu v drugem krogu (po podaljšku so izgubili zgolj za eno točko, 87:88). Kemija v ekipi se počasi dviga, kar je bilo razvidno predvsem na tekmi proti španski zasedbi, proti kateri je Olimpija v prvem polčasu držala varnih deset točk razlike. Usodna je bila tretja četrtina, kjer so Ljubljanjčani znova popustili in dovolili Kataloncem, da so se povsem prbližali, nekajkrat pa jim celo prepustili vodstvo. Razburljivih je bilo zadnjih deset minut, kjer sta bili ekipi znova povsem poravnani. Joventut je sicer minuto pred koncem uspel povesti, a je ključno trojko za podaljšek izsilil kapetan Jaka Blažič, ki je na koncu dosegel 24 točk. V podaljšku smo bili priča novi infarktni končnici, kjer je tri sekunde pred koncem koš za 87:86 zadel najučinkovitejši Zmaj na tekmi, Justin Cobbs. Ko je že vse kazalo na prvo zmago v letošnji sezoni Eurocupa, so Španci lepo izigrali obrambo ljubljanjskega kolektiva. Andrez Feliz je, po prejeti podaji iz avta, zanesljivo preigral Blažiča in z visokim floaterjem priigral minimalno zmago Joventutu.

Košarkarsko moštvo Bešiktaša velja za eno izmed finančno premožnejših ekip v Eurocupu. Letos po besedah strokovnega štaba ciljajo na najvišja mesta, o čemer priča tudi kvaliteta sestavljenega moštva, zelo dobro znanega stratega Dušana Alimpijevića. Najbolj nevarna in prav gotovo tudi glavna aduta srbskega trenerja na turški klopi sta Yigit Arslan, ki je trenutno najboljši strelec moštva s povprečno 18.5 zabeleženimi točkami na srečanje, ter ameriški organizator igre Jonah Matthews, ki blesti z 15.5 točkami na tekmo.

ENA NA ENA

Obračun med Bešiktašem in Cedevito Olimpijo nam ponuja napeto tekmo med moštvi, kjer na eni strani zasedba še ni izgubila, medtem ko drugo moštvo svojo prvo zmago še čaka. Tokrat bomo pod drobnogledom spremljali pozicijo centra, kjer bosta svoj koš branila Angel Delgado in Karlo Matković. Bešiktašev 210cm visoki center velja za zelo robustnega košarkarja, ki izredno učinkovito prihaja do skokov v napadu. Po dveh tekmah skupno dosega 9.5 točk na srečanje. Nič manj nevaren pa je Olimpijin Karlo Matković, ki, s precej večjo minutažo v primerjavi z lanskim letom, upravičuje svoj izjemni potencial in zagotovo domačim igralcem še zdaleč ne bo lahek plen. Po dveh srečanjih beleži točno enajst točk k temu pa doda še šest skokov na obračun.

Več iz rubrike

Napovedi tekem