Išči

Proti Splitu v duhu roza oktobra

Predvajaj epizodo

Jutri se bo ekipa Cedevita Olimpije ob 15:00 v Areni Stožice zoperstavila košarkarjem Splita s Slavenom Rimcem na čelu. Zmaji na tekmo prihajajo po izredno dramatični tekmi proti Joventutu, kjer so Ljubljančani klonili šele v podaljšku. V primerjavi s tekmo proti Hapoelu in Crveno Zvezdo, so Zmaji prikazali zelo solidno predstavo, kljub temu, da sta zelo hitro zaradi poškodb parket zapustila Luka Ščuka ter Nikola Radičevič. Oba bosta zaradi poškodb odsotna na jutrišnji tekmi. Ščuka naj bi bil odsoten zgolj na enem obračunu medtem, ko bo Nikola Radičević odsoten najmanj 6-8 tednov.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Zasedba Slavena Rimca v Ljubljano prihaja z dvema porazoma. Na prvi tekmi ABA lige so klonili proti ekipi SC Derby, na drugi pa proti Igokei. Poleg Slavena Rimca se v Stožice vrača tudi Lovro Gnjidić, verjamemo, da bo to še dodatno motiviralo košarkarje Splita.

Obračun pa bo odigran v duhu roza oktobra. Za vsa dekleta bo tako vstop na jutrišnjo tekmo brezplačen.

ENA NA ENA

Zaradi odsotnosti Luke Ščuke predvidevamo da bi do večje minutaže na poziciji tri prišel DJ Stewart kjer se bo udaril s Shamielom Stevensonom. Stevenson na zadnjih dveh tekma v povprečju dosega 18.5 točk na obračun tako, da bi Stewart s svojo energijo v obrambi znal zelo otežiti Stevensonovo življenje na parketu.

Več iz rubrike

Napovedi tekem