Išči

Zmaji v Stožicah proti Joventutu

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v drugem kolu BKT Eurocupa pomerili s starim znancem, Joventutom iz Badalone. Zmaji bodo po porazu v prvem kolu iskali svojo prvo zmago v letošnji sezoni evropskega tekmovanja.

PHOTO: ABA League j.t.d. / Dragana Stjepanovic

Ljubljanjski kolektiv se je na svoji zadnji preizkušnji proti Crveni Zvezdi znova predstavil v ekstremno bledi luči. Poleg slabše obrambe smo bili izredno slabi tudi v napadu. Zmaji so v igro vstopili povsem nemotivirano in dovolili evroligaški zasedbi, da se je hitro oddaljila. Še slabše je kazalo v drugem polčasu, ko je v 35. minuti semafor kazal 87:40. Zmaji so sicer dobili zadnjo četrtino z 17:18, a predstava, kot so jo prikazali v Beogradu, zagotovo ne obeta dobrih časov.

Zasedba Ljubljanjčanov ima z Joventutom veliko neporavnanih računov. Izid medsebojnih tekem je na strani Špancev, ki so trikrat uspeli premagati Zmaje, medtem, ko so slednji španski kolektiv uspeli matirati na domačih tleh decembra 2019, ko je semafor kazal 103:81. V letošnji sezoni se je Juventut okrepil s kar nekaj zvenečimi imeni. Med drugimi je tu stari znanec in nekdanji igralec Bursasporja Andrew Andrews in izkušeni DeShaun Thomas, ki bo eden izmed glavnih adutov stratega Carlesa Durana. Zasedba iz Badalone se je na prvi tekmi na domačem terenu pomerila z Bešiktašom, kjer je sicer dolgo časa kazalo na zanesljivo zmago španskega kluba, a je bila usodna zadnja četrtina, ki jo je dobil turški kolektiv z 9:14. Najboljši posameznik pri Joventutu je bil center Ante Tomić, ki je poleg 6 točk zabeležil štiri asistence in sedem skokov.

Cedevita Olimpija bo znova na preizkušnji. Glede na zadnje rezultate upanje ni ravno na visoki ravni, velja pa spodbuditi dejstvo, da smo v samem začetku sezone. Zmaga oziroma viden napredek v igri proti Joventutu bi bila zelo dobra popotnica za nadaljevanje sezone.

ENA NA ENA

Košarkarksko poslastico drugega kola Eurocupa med Cedevito Olimpijo in Joventutom Badalona bosta s svojimi atraktivnimi potezami popestrila DJ Stewart in Andrew Andrews. Olimpijin branilec zelo dobro upravičuje svoj potencial in velja za enega izmed ključnih igralcev ljubljanske zasedbe. Na drugi strani je zelo dobro poznani Andrews izredno nevaren ostrostrelec. Na tekmi proti Bešiktašu je poleg desetih točk zabeležil zabeležil asistenco.

Več iz rubrike

Napovedi tekem