Išči

V vroči Štark Areni proti Crveni Zvezdi

Predvajaj epizodo

Košarkarje Cedevite Olimpije čaka prvi spektakel sezone. V drugem kolu jadranske lige ABA jih bo v beograjski Štark Areni pričakala evroligaška zasedba Crvene Zvezde.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Tine Ruzic

Varovanci Simoneja Pianigianija se po visokem porazu proti Hapoelu iz Tel Aviva v Eurocupu že pospešeno pripravljajo na prvi derbi sezone. Glede na prikazano na dosedanjih obračunih Zmaje zagotovo čaka še en zelo težek izziv, a daleč od tega, da Zmaji nebi bili sposobni napraviti presenečenja. Na tekmi Eurocupa so kljub negativnem izidu zelenobeli skozi prvi polčas znova igrali dokaj zanesljivo košarko. Zelo dober potencial opravičuje zadnja okrepitev DJ Stewart, ki je nekajkrat uspel vrniti Ljubljanjčane v položaj, ki je omogočal preobrat. Vse boljši je tudi Jaka Blažič, ki bo eden izmed glavnih adutov italijanskega stratega na klopi Ljubljančanov. Nekaj več se pričakuje tudi od Amadouja Sowa, ki je bil na pripravljalnih tekmah najboljši posameznik, trenutna forma Sowa pa več kot očitno še ni na pravem nivoju. Pozitivno se dviga tudi Luka Ščuka, ki strelsko ni bil najbolj zanesljiv proti Hapoelu, a je proti Megi prikazal kar nekaj všečnih potez. Tudi ostali igralci pa počasi prihajajo v svojo prepoznavno igro.

Crvena Zvezda je v letošnji sezoni znova globoko segla v svoj razkošen žep in posegla po konkretno odmevnih okrepitvah. V vrste rdečebelih so prestopili med drugimi srbska legenda košarke Miloš Teodosić, “Slovenec” Mike Tobey, nekdanji Portlandov zvezdnik Shabazz Napier in še bi se lahko naštevalo. V prvem kolu se je proti Igokei najbolje izkazal prav reprezentančni center, ki je poleg 19 točk zabeležil osem skokov in bil z indeksom 24 najboljši posameznik tekme.

ENA NA ENA

Dvoboji med Cedevito Olimpijo in Crveno Zvezdo so nam dosedaj vedno ponudili zelo razburljivo košarko, zato lahko tudi jutri pričakujemo napet obračun. Glavna aduta utegneta biti Jaka Blažič na strani Cedevite Olimpije in zvezdin Miloš Teodosić. Kapetan Ljubljančanov je na prvem obračunu proti Megi zabeležil 14 točk in štiri skoke. Na drugi strani srbski veteran na prvi tekmi ni imel svojega dne, saj iz igre ni zabeležil niti enega koša. Iz prostih metov je zabeležil štiri točke, obenem pa je prispeval sedem asistenc.

Več iz rubrike

Napovedi tekem