Išči

Evropsko sezono Zmaji odpirajo v Izraelu

Predvajaj epizodo

Košarkarje Cedevite Olimpije čaka prva preizkušnja v novi sezoni BKT Eurocupa. Jutri se bodo ob 19. uri v gosteh pomerili s Hapoelom iz Tel Aviva.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Varovanci Simoneja Pianigianija v novo sezono Eurocupa vstopajo na krilih domače zmage proti Megi MIS z 89:87. Zmaji so se proti srbski zasedbi predstavili v dokaj dobri luči. Če je bil prvi polčas sanjski, kakršnega domači navijači niso bili vajeni že lep čas (do polčasa so dosegli kar 62 točk), je druga polovica tekme oz. natančneje zadnja četrtina bila pravi mrk. Ljubljanjčani so dosegli vsega sedem točk. Predvsem zadnji dve, ki jih je dosegel najboljši posameznik tekme Justin Cobbs, sta bili ključni za zmago Ljubljančanov.

Pred zmaji pa je sedaj povsem drugačen test. Ne le, da pred zelenobelime prihaja precej kakovostnejša zasedba Hapoela, temveč je zagotovo na tapeti tudi pritisk oz. borba za boljši rezultat, kakršnega so Ljubljanjčani dosegli lansko leto, ki bo zagotovo šlo raje v pozabo. V letošnji sezoni bo priložnosti za izboljšave zagotovo več, a bodo obračuni vse prej kot lahki. Spremenjen je tudi sistem tekmovanja, kjer v končnico napreduje šest ekip (prej osem), od tega prvi dve takoj v četrtfinale. Kader zmajev se je resda konkretno spremenil, a če bo igra stekla tako, kot je v prvem polčasu na zadnjem obračunu v jadranski ligi, bodo Zmaji zagotovo lažje dihali proti Hapoelu.

ENA NA ENA

Prvo kolo nove sezone Eurocupa, katerega nov spoznor je BKT, nam ponuja razburljiv obračun dveh kakovostnih moštev, katerih cilj je zagotovo stati na najvišjih mestih. Glavna vloga bo zagotovo nosil eden najboljših posameznikov Eurocupa sezone 2021/22 in povratnik v Zmajevo gnezdo Jaka Blažič. Slednji se je izkazal na sobotnem srečanju s 14 točkami in štirimi skoki. Nasproti mu bo stal Hapoelov ostrostrelec Xavier Munford, ki je bil v prejšnji sezoni drugi najboljši strelec moštva s povprečno doseženimi 15,1 točkami na tekmo.

Več iz rubrike

Napovedi tekem