Išči

Uvodna tekma ABA lige proti Megi

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v prvem kolu ABA lige pomerili z Mego MIS. Sobotna tekma v domači Areni Stožice bo lepa priložnost za Zmaje, da v novo sezono vstopijo z zmago in s tem popravijo vtis iz ABA superpokala, kjer so tekmovanje sklenili na osmem mestu.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Varovanci italijanskega stratega Simoneja Pianigianija so uspešno prestali zadnje pripravljalno obdobje. V novo sezono jadranske lige vstopajo na krilih zadnje zmage proti Kansai Helios Domžalam, kjer so Zmaji rutinirano premagali tekmece s 76:59. Izjemno predstavo je prikazal Luka Ščuka, ki je za svojo statistiko prejel MVP naziv. Dosegel je 21 točk ter po sedem skokov in asistenc. A če je bila zmaga proti Domžalam sladka uvertura v novo sezono, bo tekma proti Megi precej drugačen pokazatelj prave forme Zmajev. Na zadnji medsebojni tekmi so se slednji pomerili prav z Mego in prikazali zelo bled obraz. V Morači so v prvem polčasu še nekako uspeli slediti srbskemu kolektivu, nato pa so povsem popustili in izgubili s 75:88.

Prvo tekmo bo zaznamoval tudi debi zadnje okrepitve D.J. Stewarta, ki bo še kako pomemben člen udarne dvanajsterice. Odsotna bosta Rok Radović, ki ima težave z ušesom in Nikola Radičević, ki še ni saniral poškodbe dlani.

ENA NA ENA:

Na prvi tekmi nove sezone jadranske lige med Cedevito Olimpijo in Mega MIS se bosta na poziciji organizatorja igre soočila Olimpijin Justin Cobbs in Megin Nikola Topić. Pri zmajih se od Američana zagotovo pričakuje veliko več kot je bilo do sedaj prikazano, a vendarle z zadeto trojko v zadnji sekundi proti Šenčurju dal vedeti, da je v ključnih trenutkih še vedno zelo nevaren. Na drugi strani je Nikola na zadnji tekmi proti Olimpiji blestel z 21 točkami in bo bržkone tudi na jutrišnji tekmi eden izmed glavnih členov srbske valilnice talentov.

Več iz rubrike

Napovedi tekem