Išči

Pred nami je četrta tekma finalne serije

Predvajaj epizodo

Po tretji odigrani tekmi finala državnega prvenstva, s katere so po ponovno napetem zaključku tekme, z zmago v žepu ŠD Domžale zapustili košarkarji Cedevite Olimpije, lahko rečemo, da tako izenačenega finala nismo pričakovali. Skoraj sigurno je bil eden izmed ključnih faktorjev za zmago Zmajev izredno uspešen napadalni skok, ki so ga Ljubljančani dobili s kar 24 proti 5. Sicer izredno napet obračun so z izredno zanimivim kriterijem začinili sodniki, ki tekom celotnega poteka obračuna niso uspeli vzpostaviti reda na parketu in upamo, da bo na četrti tekmi za to poskrbljeno.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Četrta tekma košarkarjem Cedevite Olimpija ponuja možnost, da v Hali Tivoli jutri finale z zmago že zaključijo in tako ponovno dvignejo naslov državnega prvaka. Vseeno pa to za Zmaje ne sme biti samoumevno. Domžalska Sonca v tej sezoni igrajo izredno gledljivo, kvalitetno košarko, kar se je še enkrat več pokazalo v tej finalni seriji. Četa Dejana Jakare bo na četrti tekmi še enkrat poskusila nadigrati zasedbo Mira Alilovića in serijo podaljšati v peto tekmo.

ENA NA ENA

Ponovno bodo oči usmerjene v Eda Murića in Tiborja Mirtiča. Na eni strani konstantne predstave kapetana Olimpije, ki v tej finalni seriji v povprečju dosega 9,7 točk na srečanje k temu pa doda še 4 skoke. Na drugi pa izredno talentiran Tibor Mirtič, ki je v tej sezoni izkoristil izredno zaupanje trenerja Jakare in se spoprijel z vlogo nosilca v svoji ekipi. V tej finalni seriji dosega 10,3 točke na srečanje k temu pa doda še 8,3 skoke.

Več iz rubrike

Napovedi tekem