Išči

Zmaji v lovu na vodstvo v finalni seriji Lige Nova KBM

Predvajaj epizodo

Po tesnem porazu košarkarjev Cedevite Olimpije na drugi tekmi v Areni Stožice (81:82), in porazu proti Partizanu, se Zmaji jutri ponovno vračajo na parket. V ŠD Domžale se bodo jutri ob 20:30 uri na tretji tekmi finala državnega prvenstva ponovno pomerili z Domžalčani, ki svojo izvrstno formo v tej sezoni prenašajo tudi v zaključno poglavje sezone. Zaenkrat letošnje finale državnega prvenstva skrbi za izredno dobro reklamo za slovensko košarko in verjamemo, da se bo ta trend nadaljeval tudi na tretji tekmi.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Na drugi tekmi se je manjša prelomnica zgodila že v sredini druge četrtine. Yogi Ferrell je bil namreč izključen zaradi storjene nešportne napake nad Mirtičem, kar je vodilo tudi v manjši konflikt obeh, ki je oba “nagradil” še s tehnično napako. Strelski manko je na obračunu zapolnil Marko Jeremić, ki je imel izreden strelski večer. Na obračunu je za tri vrgel devetkrat zadel pa kar sedemkrat (!!), vseeno pa je izključitev Yogija še enkrat več dokazala, da večino časa, ko njega ni na parketu napad Ljubljančanev razpade. Domžalčani so dvakrat na obračunu stopili prednost devetih točk Cedevite Olimpije, trdo delo pa se jim je na koncu le obrestovalo, ko je dvajset sekund do konca obračuna s trojko obračun odločil Niko Bačvić.

Sedaj je pred vrati tretja tekma v polni ŠD Domžale, ki bo eno izmed ekip v tej finalni seriji porinila v vodstvo.

ENA NA ENA

Ponovno se izpostavlja boj pod koši. Tako Lovro Buljević kot tudi Alen Omić nizata zelo solidne predstave v tej finalni seriji. Predvsem je bilo do sedaj zelo pomembno njuno zapiranje pri skokih in pobiranje le teh, kar bo tudi na tretji tekmi odločalo o kar nekaj doseženih točkah.

Več iz rubrike

Napovedi tekem