Išči

Pred Zmaji je najbolj pomembna tekma sezone

Predvajaj epizodo

V torek, ob 19:00 uri, se bodo Zmaji v Beogradu na parketu Štark Arene podali v najbolj pomemben boj te sezone. Na tretji in ob enem odločilni tekmi polfinala ABA lige bodo Zmaji proti evroligaški zasedbi Partizana lovili vstopnico za finale omenjenega tekmovanja.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Zmaji so na drugi tekmi pokazali, da še niso rekli zadnje besede v tej sezoni, še več na drugi tekmi polfinala ABA lige so ljubljanski košarkarji prikazali bržkone eno izmed svojih najboljših predstav v tej sezoni. Z rezultatom 95:83 so popolnoma nadigrali zasedbo Željka Obradovića in si tako zasluženo priigrali izenačenje v seriji. Najboljši predstavnik zasedbe Mira Alilovića je bil, kot že mnogokrat v tej sezoni, ponovno Yogi Ferrel, ki je bil z 21 doseženimi točkami, 8 skoki in 7 asistencami tudi zelo blizu trojnega dvojčka. Kljub temu, da je Yogi izmed vseh najbolj izstopal, pa je potrebno pohvaliti tudi preostalih devet Olimpijinih košarkarjev, ki so stopili na parket, saj so se prav vsi vpisali med strelce.

Na tretji tekmi bodo morali košarkarji Cedevite Olimpije ponovno prikazati podobno igro, ko so jo prikazali na drugi tekmi. Več kot očitno nam Partizan kot nasprotnik ustreza, če bodo Zmaji ponovno dominirali v skoku in k temu dodali enako uspešen napad, kot je bil na drugi tekmi, se lahko ponovno nadejamo izredno zanimivega in napetega obračuna tudi na tretji tekmi.

ENA NA ENA

Tretja tekma nam bo skoraj sigurno ponovno ponudila epski obračun. Veliko je že “offseason” špekuliranja vendar mislim, da se skoraj vsi zavedamo, da so možnosti zato, da Yogi Ferrell v zmajevem gnezdu ostane še tretjo sezono zapored zelo majhne. Že sedaj ga nekateri navijači uvrščamo na svoj seznam najbolj kvalitetnih tujih okrepitev, ki so kadarkoli oblekli dres svetega kluba. V primeru, da ponovno prikaže eno izmed svojih masterclass predstav, o tem ne bo več potrebno debatirati. Udaril pa se bo ponovno s Kevinom Punterjem, ki je Cedeviti Olimpiji na drugi tekmi nasul 24 točk k temu pa je dodal še 8 skokov in 3 asistence. Vemo za kakšnega košarkarja gre in verjamemo, da bo ta duel ponovno poskrbel, da se bo o tej tekmi govorilo še dolgo časa.

Več iz rubrike

Napovedi tekem