Išči

Gostovanje pri Partizanu

Predvajaj epizodo

Po reprezentančnem odmoru čaka zasedbo Cedevite Olimpije v nedeljo ob 18.45 uri v beograjski Štark Areni tekma proti Partizanu. Gre za tekmo proti aktualnemu prvaku ter boj za tretje mesto na lestvici regionalnega tekmovanja, saj si jo tekmeca delita z izkupičkom 14 zmag in šestih porazov.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

Zmaji prihajajo na tekmo po osvojitvi slovenskega pokalnega tekmovanja, ki so ga osvojili kljub zdesetkani postavi, saj so igrali le z osmimi igralci. MVP pokalnega tekmovanja je postal MVP ljudskih src Alen Omić. Pred tekmo s Partizanom iz zmajevega gnezda poročajo, da je na razpolago ves igralski kader, razen Luke Ščuke, ki bo dlje časa odsoten zaradi zloma roke.

Nasprotnik bo Partizan, član evroligaške druščine, ki je zadnje čase kar ljub nasprotnik Cedevite Olimpije, saj so na zadnjih štirih tekmah, Ljubljančani zmagali kar na treh. Tudi Partizan je pretekle dni igral srbsko pokalno tekmovanje, kjer je izgubil v finalu proti večnemu tekmecu Crveni Zvezdi z 79:85. So pa Beograjčani navdušili na četrtkovi tekmi v Euroligi, ko so pred domačimi igralci premagali Anadolu Efes s 100:90.

ENA NA ENA

Najboljši igralec proti Efesu v dresu Partizana je bil Aleksa Avramović, ki je dosegel 30 točk s 75% metom iz igre (9/10 za dve točki, 3/6 za tri točke). Aleksa, ki je navdušil na preteklem svetovnem prvenstvu z neverjetno obrambo na žogi, je letos veliko manjkal na tekmah zaradi zdravstveni težav, poškodbo je tudi staknil na prvi tekmi v Stožicah, ko mu je Jaka Klobučar nenamerno strl nos. V regionalnem tekmovanju je tako igral na 12 od 20 tekmah, v povprečju pa doseže po 11 točk, 3 asistence, 2 skoka in ukradeno žogo na tekmo. Nasproti mu bo stal Jaka Blažič, ki je v regionalnem tekmovanju najboljši strelec Cedevite Olimpije s po 16 točkami na tekmo, zbere pa tudi po 5,5 skokov in 3 asistence.

Več iz rubrike

Napovedi tekem