Išči

Finale pokal

Predvajaj epizodo

Zasedbo Cedevite Olimpije čaka v petek ob 20.30 uri v Športni dvorani Kodeljevo finale pokalnega tekmovanja proti Krki iz Novega mesta. Zmaji so kljub temu, da so izredno zdesetkani (igra le 8 igralcev), veliki favoriti tekmovanja.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Grega Valancic

Po dostojnem odporu ekipe Kansai Helios iz Domžal so Zmaji v polfinalu slavili z 95:81. Izkazal se je Glas z 28 točkami, pod košem pa je, predvsem v prvem polčasu, dominiral Alen Omić, ki je dosegel 22 točk in 11 skokov.  Pri Ljubljančanih je na parket stopilo le 8 košarkarjev, od tega samo en tujec ter hkrati edini organizator igre Nikola Radičević. Za dodatno skrb pred finalom je poskrbela morebitna poškodba zapestja Luke Ščuke v zadnji četrtini polfinala.

S težavami je v finale pokala vstopila tudi Krka, ki je premagala Rogaško predvsem po zaslugi dobrega drugega polčasa. Krka, ki je v zadnjem času v slabi formi, je upravičila vlogo favorita na krilih Špana, ki je dosegel 19 točk in 8 asistenc ter Cerkvenika, ki je 17 točkam dodal 4 skoke in 3 pridobljene žoge.

ENA NA ENA

Letošnja igra Krke je v veliki meri odvisna od učinka Jana Špana, ki v ABA ligi igra največ minut v ekipi in sicer po 30 minut ter v tem času doseže po 11 točk in podeli 6,5 asistenc. Glede na odsotnost Cobbsa je dirigentsko palico pri Zmajih v finalnem turnirju pokala prevzel Nikola Radičević, ki je v letošnji sezoni veliko časa preživel na stranskem tiru zaradi raznih poškodb. V regionalnem tekmovanju igra po 16 minut na tekmo in v tem času doseže po 5 točk in 3 asistence. Na tekmi polfinala je dosegel 10 točk, podelil 8 asistenc in zbral 3 skoke.

Več iz rubrike

Napovedi tekem