Išči

Za finale pokala

Predvajaj epizodo

Zasedbo Cedevite Olimpije čaka v četrtek ob 20.30 uri v Športni dvorani Kodeljevo polfinale pokalnega tekmovanja proti ekipi Kansai Helios Domžale. Zmaji kot veliki favoriti tekmovanja naskakujejo tretjo zaporedno in že 23.  slovensko pokalno lovoriko v samostojni Sloveniji.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Zmaji prihajajo na finalni turnir po dveh zaporednih zmagah in sicer z zmago v ABA ligig proti FMPju iz Beograda z 82:74 ter po zmagi v četrtfinalu pokala proti Triglavu iz Kranja s 93:80. Na finalnem turnirju pokala (finale bo odigrano v petek) bodo v postavi Cedevite Olimpije manjkali naslednji poškodovani igralci – DJ Stewart, Jaka Klobučar in Vukašin Todorović. Bosta pa v postavi Ljubljančanov rekonvalescent Shawn Jones in lanski MVP finalnega turnirja pokala Alen Omić.

Nasprotnik v polfinalu bo domžalski Kansai Helios, ki tudi v letošnji sezoni igra v ABA 2 ligi, kjer je v slabši formi kot lani, saj ima trenutno štiri zmage ter šest porazov, in si deli 8. mesto s tremi ekipami. Boljše jim gre v državnem tekmovanju oz. Nova KMB ligi, kjer so drugi s 14 zmagami in štirimi porazi. Velja izpostaviti ponedeljkovo tekmo v državnem tekmovanju, ko so v gosteh pri Krki slavili po podaljšku s 105:100.

ENA NA ENA

Na zadnji tekmi proti Krki je blestel veteran Blaž Mahkovic, ki je dosegel 28 točk in je tudi najbolj učinkovit igralec Heliosa v ABA 2 ligi, saj ima odlično statistiko s po 17 točkami, 5 asistencami in 3 skoki na tekmo. Dodatno je ex-Zmaj postal najboljši strelec v zgodovini ABA 2 lige. V obrambi bosta pri Zmajih zanj odgovorna dva mlajša slovenska igralca Luka Ščuka in Rok Radović. Mlajši Luka v zadnjem obdobju, po odsotnosti Sowa, začenja tekme kot krilni center in ima na zadnjih štirih tekmah regionalnega tekmovanja povprečje 7 točk, 5 skokov in 1 blokado na tekmo.

Več iz rubrike

Napovedi tekem